Annons:

Georgsson efter första nederlaget: ”Fick lite vad vi förtjänade”

Emil Georgsson och Mattias Karlin har en del att fundera på efter Västerviks sena tapp mot Väsby. Foto: Ossian Mathiasson

Georgsson efter första nederlaget: ”Fick lite vad vi förtjänade”

Västerviks IK tappade 3–1 och förlorade hemma mot Väsby.
– Jag tycker att vi får vad vi förtjänar, jag hoppas det är en läropeng för vad som kommer, säger tränaren Emil Georgsson efter säsongens första förlust.

Annons:

Västervik inledde matchen med två bra målchanser och fick genast spela numerärt överläge. Trots att man satte bra tryck på Väsby blev det ingen utdelning. Matchen vände fram och tillbaka, men det var Väsby som gjorde periodens enda mål. Med två minuter kvar bröt Jonathan Nilsson in och satte 1-0 för gästerna.

Gästerna inledde även mittperioden bra och skapade ett par riktigt bra lägen, men det var Västervik som gjorde målen. 1-1 satte Tim Wahlgren i numerärt överläge. 2-1 gjorde Eetu Tuulola bara minuten senare efter fint förarbete av Axel Jonsson Fjällby.

– Första perioden är katastrof. Vi har lite flyt och kommer in i det, med ett PP och något misstag så har vi vänt på matchen. Därifrån ser det bättre ut, säger Georgsson.

Totalt tapp i tredje

Trots ett ganska tidigt 3-1-mål av Kellen Jones var det inte Västerviks afton. Väsby reducerade. Väsby kvitterade. Och Väsby avgjorde.

Under matchens sista tio minuter nätade Väsby tre gånger om och vände matchen helt.

– Vid 3-1 kändes det ganska piano, 3-2 blir det lite sådär, om man inte har 100% inställning är det svårt att koppla på det igen. Sen har vi lite oflyt, vi dödar utvisningen precis innan 3-3, sen kommer 3-4 av bara farten, när man tappar 3-1 till 3-3 finns energin på andra sidan, summerar Georgsson. 

Nykomlingen Väsby tog säsongens andra seger. För Västervik blev det säsongens första förlust.

– Jag får credda Väsby, de kör på bra. Vi spelar dem lite i handen genom att inte vara ödmjuka och börjar tumma på sakerna vi gjort bra första tre matcherna där vi spelat efter vad vi är för lag, säger Georgsson, vars VIK nu ska ge sig ut på road trip.

Lång resa väntar

Lördag morgon rullar bussen mot Örnsköldsvik där laget övernattar innan match på söndag mot serieledande, storsatsande Björklöven. 

– Det är en fruktansvärt tuff bortamatch, de har visat att de motsvarat förväntningarna. Samtidigt är det något vi historiskt sett varit bra på, att välta storlag, och vi har absolut kvalitet att göra match av det. Kan vi få med oss poäng är det jäkligt bra, men vi måste hitta tillbaka till en bra prestation, avslutar Georgsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt