Annons:

Izabella Preusse var en av två spelare som fick beröm efter förlusten borta mot Eksjö. Foto: Stefan Härnström

Nytt nederlag för nykomlingen – tränaren besviken på första halvlek

Tjust IF FF har fått en tuff start som nykomling i division 1. Borta mot Eksjö blev det förlust med 0–2. 
– Jag är besviken på tjejernas insats i första halvlek, säger tränaren Joakim Krüger. 

Annons:

Tjust kom inte alls till sin rätt i första halvlek då Eksjö ägde mer boll och dikterade villkoren på Ränneborgs konstgräsplan. Trots hemmalagets övertag var mållöst efter 45 minuters spel. 

– Eksjö är det bättre laget i första halvlek. Vi är inte med, får inte spelet att stämma och tar inte kamperna. Första halvlek är en riktig besvikelse, säger Joakim Krüger. 

Vad handlar det om?

– Jag vet inte riktigt, jag ska fundera på varför vi inte kommer igång. Vi gav det inte chansen. När man inte får spelet att fungera måste man ändå kämpa men det gjorde vi inte i första. Vi har ändå 0–0 i halvtid och det får vi tacka Tyra (Berggården) i målet för, säger Krüger. 

"Måste få till offensiven"

Tjust fick en mardrömsstart på andra halvlek och släppte in 1–0 efter 30 sekunders spel. Drygt tio minuter senare utökade Eksjö sin ledning till 2–0, ett resultat som stod sig matchen ut. 

– Vi pratade i paus om att vi skulle vara hetare och försöka vårda bollen mer. Det gick 30 sekunder och sen var bollen i nät. Det var ingen bra start. Vi repade mod, spelade upp oss och såg till att det var en jämn andra halvlek. De gjorde 2–0 när de slog en långboll i djupet. De har två duktiga forwards som de slår långa bollar på och vinner rättvist. 

Nu har Tjust spelat två matcher som nykomling i division 1 och står på noll poäng och noll gjorda mål. 

– Försvarsmässigt är vi bra då vi inte släpper till många mål och chanser. Vi måste få till offensiven och göra några enkla mål så självförtroendet ökar. Vi har bra målgörare men får inte till det riktigt. Förhoppningsvis lossnar det hemma mot Värnamo på lördag.  

Bäst i Tjust var målvakten Tyra Berggården och försvararen Izabella Preusse. Övriga spelare kan bättre. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt