Annons:

Emil Johansson nätade för Överum. Foto: Ossian Mathiasson

Delad pott – tränarna tycker att det skulle ha blivit seger

Målilla GoIF och Överums IK spelade 1–1 i division 6 i kväll. Tränarna tycker dock att deras lag skulle ha gått vinnande ur striden. 

Annons:

Andreas Lövgren gav Målilla ledningen då han tryckte iväg en boll snett inåt bakåt som styrdes i mål av Överumsspelare. Överums Emil Johansson kvitterade till 1–1 i 77:e minuten då han förvaltade Max Johanssons fina inlägg med en distinkt nick. 

– Om man tittar på matchen i stora drag var vi bättre under hela matchen. Jag tycker att vi ska vinna då vi spelar boll och gör det vi har pratat om. Vi höjer oss och trampar på efter självmålet och vinner mycket på mittfältet, säger Martin Rosén, tränare i Överum, och berättar vidare om ett gäng bra lägen. 

– Vi sköt i stolpen och hade två bollar som slickade ribban, men det ville sig inte. Vårt 1–1 var minst sagt rättvist. 
Målilla fick straff med några minuter kvar av ordinarie tid. Straffen sköts flera meter över – men situationen är omdiskuterad. 

– Vår målvakt släppte retur på ett skott, sköt bort bollen och träffade då en motspelare. Domaren dömde straff när alla trodde att det var frispark för oss. Skönt att de missade straffen. Vi gick för vinst och ändrade om till attack med tre forwards och långa bollar. Emil hade ett friläge där han sköt på målvakten, säger Martin Rosén. 

"Väger över till oss"

Johan Hägg, tränare i Målilla, tycker att de ska ta tre poäng. 

– De har mer boll och några bolltrygga spelare på mittfältet. Vi fick jaga en hel del boll i första halvlek och gjorde det bättre i andra. Vi bränner tre frilägen och en straff och ska ha tre poäng i matchen. Jag förstår vad de menar men jag är inte livrädd när någon skjuter från 25–30 meter och skottet stryker ribban. Om man tittar på kvalitativa lägen väger det över till oss, säger Johan Hägg. 

Hur ser du på den straff som ni får mot slutet av matchen?

– ”Danne” tar sin egen retur, petar till bollen och deras målvakt sopar ner honom. Den är solklar. Den ska dock gå om då deras målvakt hoppar fram och tillbaka och tar steg fram vid straffen, säger Hägg. 

Daniel Skoog och Eric Ottosson var bäst i Målilla. Abdulkarim Saloum får beröm för andra halvlek. Överum hade sina främsta spelare i Max Johansson, Emil Johansson och målvakten Hampus Strömbäck.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt