Annons:

Albin Dahlström Dolaku gjorde en stark insats för Överum ikväll. Foto: Arkivbild

Överum vann tuff kamp mot Målilla – ”Sur förlust”

Serieledaren Överum plockade tre betydelsefulla poäng hemma mot jagande Målilla ikväll. En välspelad och tuff historia slutade med 3-2-seger för hemmalaget.
– En hedersam sur förlust, suckar Johan Hägg i Målilla.

Annons:

Överum startade på absolut bästa sätt och gjorde två fina mål fram till 2-0.

– Vi är inte alls riktigt påkopplade första 20 och de gör mål på individuella misstag. Sedan kommer vi in i matchen och jämnar ut spelet. Vi har en del bra chanser där deras målvakt gör några jätteräddningar.

Målilla fick kontakt före paus med en reducering, men i början av andra utökade Överum till 3-1. Med 25 minuter kvar fick Överum Tommy Danielsson utvisad. Ett beslut som tränaren Martin Rosén var mindre belåten med:

– Att det blir utvisning där är för mig helt fantastiskt jävla otroligt. Vår kille träffar bollen först men han får för satsningen. Sedan får en kille i deras lag satsa hur mycket som helst hela matchen. Det var en bra match, men domarna är under all kritik. De är så inkonsekventa och det står jag för.

"Bra avslut"

Målilla satte allt på ett kort och reducerade med tio kvar. Därefter hade man flera lägen för 3-3.

– Det är bra avslut, men deras målvakt är riktigt bra och så har vi några tätt utanför med. Överum är kliniska i sina avslut och ett kryss är det minsta jag hade varit glad för, säger Johan Hägg.

Martin Rosén:

– Jag tycker att vi spelar väldigt bra i 35 minuter. Därefter gör vi lite byten, folk blir trötta och vi går ned oss lite. Det blir lite rörigt. I halvtid försökte vi få ordning på orken och tänket, Målilla satte väldigt hög press och vi kom inte rätt. Jag tycker att det var hyfsat rättvist att vi vann, men Målilla var bra på slutet.

Emil Dahlström Dolaku gjorde två mål och brodern Albin svarade för ett i hemmalaget. I Målilla stod Dennis Adolfsson och Youssef Saloum för fullträffarna.

Beröm i Överum går till Patrick Ndusha, Albin Dahlström Dolaku och Kevin Svensson. Unge Youssef Saloum var bäst i Målilla, men även Karim Saloum, Marcus Jansson och Ali Kohestani stack ut.

Tabellen hittar du här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt