Annons:

Ebba Kymmer Ragnarssons Tjust IF FF möter Nittorps IK på bortaplan i dag. Foto: Stefan Härnström

Tjust har tränat avslut inför match med ny bekantskap: "Gäller att vinna"

En trepoängare på de fyra första matcherna. I dag åker Tjust IF FF till Nittorp för match nummer fem i division 1.  
– Det gäller att vinna den så vi kan hänga med lagen ovanför, säger tränaren Joakim Krüger. 

Annons:

Tjust IF FF får räkna med många långa bortaresor under nykomlingssäsongen i division 1. I dag står Nittorps IK för motståndet och det är 23 mil från Gamleby till Nittorp enkel resa. 

– Vi vet som vanligt inget om laget vi ska möta. Det enda jag kan läsa mig till är att de har gjort lite mål och ligger precis före oss i tabellen. Vi ska göra vårt bästa för att ta tre poäng, säger Tjusttränaren Joakim Krüger. 

Vad kommer du ge för direktiv till spelarna?

– Att vi ska göra det vi är bra på med att sätta press, nypa bollen högt upp i planen och förvalta våra målchanser. Vi kommer från en lugn träningsvecka där vi har tränat mycket avslut för att höja spelarnas självförtroende i avslutslägena.

"Fotbollen är inte alltid rättvis"

Han tycker att lagets säsongsöppning i division 1 är helt klart godkänd. 

– Vi har varit med i varje match och skulle faktiskt ha vunnit den senaste matchen mot Jönköpings Södra. Vi skapade så mycket chanser utan att göra fler mål än ett. Tråkigt, men fotbollen är inte alltid rättvis. Det är bara att ta nya tag och göra en bra match mot Nittorp, säger Joakim Krüger.

Tjust har lite skavanker och sjukdomar i truppen, men Joakim Krüger är hoppfull om att de flesta kommer kunna spela. 

– Jag har tagit ut en trupp på 16 spelare och vet inte riktigt vilka jag får med mig. Jag vet att My (Aldas) är sjuk i dag men jag hoppas att hon kan vara med. 

Fakta

Preliminär trupp: Elin Andersson (mv), Tove Carlberg, Izabella Preusse, Emma Åbergh, Amanda Jansson, Ebba Kymmer Ragnarsson, Gabriella Krüger, Kristin Oscarsson, Jennifer Ilhammar, Alicia Strand, Thilde Alvberger, Malin Engström, Nellie Finnman, Charlotte Arvidsson, Ida Wallin och My Aldas. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt