Annons:

Michelle Shambel Habtu sköt tre poäng till Ankarsrums IS mot Frödinge/Brantestad. Foto: Simon Henriksson

Ankarsrum kom igång efter Lindqvists straffräddning – tog femte raka segern mot FBSK

Kristoffer Lindqvists straffräddning vid underläge 0–1 fick fart på Ankarsrums IS som vände till seger med 2–1 mot Frödinge/Brantestad. 
– Det var femte raka segern och nu är vi där vi vill vara. De andra lagen i toppen ska känna flåset i nacken, säger tränaren Daniel Wernersson.

Annons:

Frödinge/Brantestads nyckelspelare Alex Gunnarsson spräckte målnollan 25 minuter in i bortamatchen mot ett formtoppat Ankarsrum. När FBSK hade chansen att dryga ut ledningen till 2–0 från straffpunkten stod målvakten Kristoffer Lindqvist i vägen. 

– Räddningen gav oss pushen som vi behövde för att vända på underläget. Tidigare i matchen skapade vi mycket chanser men det ville sig inte, säger Daniel Wernersson. 

Jesper Skälhammar kvitterade till 1–1 i 69:e minuten och Micheale Shambel Habtu skickade in segermålet i slutminuterna. Ankarsrum kan nu stoltsera med fem raka segrar och är ny tabelltrea, två poäng bakom Överum och en poäng bakom BOIF. 

– Det löste sig till slut även om det satt långt inne, säger Wernersson. 

"Då gick musten ur oss alla"

FBSK åkte återigen på en förlust med baklängesmål i matchens slutskede.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det kändes bra fram till straffmissen med 20 minuter kvar. Ankarsrum fick bränsle av vår miss och lyckades göra två mål. Det kändes som en förlust vid oavgjort och vid 2–1 gick musten ur oss alla. Vi blev otroligt trötta och orkade inte sista halvtimmen. Det var egentligen ingen bra match från något av lagen, säger Senad Berisha. 

Oscar Ring, Jesper Wessman (tidigare Carlsson) och Kristoffer Lindqvist stack ut i Ankarsrum vars spelare ska ha beröm för inställningen i andra halvlek. Oscar Andersson var duktig i FBSK. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt