Annons:

Jennifer Ilhammar saknas när Tjust möter Eksjö. Foto: Stefan Härnström

Hemmamatch i rekordvärme för Tjust: ”Olidligt varmt”

I uppemot 30 grader ska Tjust IF FF spela match i dag. IF Eksjö står för motståndet på konstgräset i Loftahammar. 
– Det kommer bli olidligt varmt. Det är som det är och det är lika för båda lagen, säger tränaren Joakim Krüger. 

Annons:

Tjust IF FF har inte riktigt räckt till som nykomling i division 1 och står på fem poäng efter elva matcher. Nu vänder serien och Tjust välkomnar Eksjö till Hammarvallen i Loftahammar. Det blir en krävande match med tanke på rekordvärmen som har slagit till under midsommarhelgen. 

– Vi är väl medvetna om att det kommer bli jäkligt varmt, i skuggan är det 30 grader. Det lär bli en match i lågt tempo. Vi ska spela fotboll och ha kul, säger tränaren Joakim Krüger. 

När lagen möttes i Eksjö i våras blev det förlust med 0–2. 

– De har två vassa forwards och en duktig mittfältare, men de har ett bra grundspel och spelarna vet vad de ska göra. Det kommer bli svårt då vi har en del spelare borta. Vårt problem är att vi aldrig kan ha samma lag två matcher i rad. Vi är å andra sidan en liten klubb och vi har gjort det bra, säger Joakim Krüger. 

Vad blir er taktik i dag?

– Vi ska backa hem med laget och spela med Gabriella (Krüger) på topp för att sätta press på deras backar. De slår långa bollar med tanke på att de är vassa framåt. 

Tove Carlberg, Jennifer Ilhammar, Emma Åbergh och Thilde Alvberger missar matchen. In i laget kommer Lotta Arvidsson och Alva Vretman. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt