Annons:

Tjust tog säsongens andra seger i sommarhettan

Ebba Kymmer Ragnarsson gjorde Tjusts mål i segermatchen mot Eksjö. Foto: Stefan Härnström

Tjust tog säsongens andra seger i sommarhettan

Tjust IF FF:s nykomlingssäsong har präglats av många förluster. Nu går laget till sommarvila med en skön seger i ryggen. IF Eksjö besegrades med 1–0 i sommarvärmen. 

– Tjejerna gör en fantastisk insats, säger tränaren Joakim Krüger. 

Annons:

Tjusts första och dittills enda seger kom hemma mot IFK Värnamo i tredje omgången. Nu, efter sex förluster och två kryss, fick Tjust jubla över tre poäng igen. IF Eksjö besegrades med 1–0 efter att Ebba Kymmer Ragnarsson gjort matchens enda mål tio minuter in i andra halvlek. 

– Vi dominerade hela första halvlek med fint spel, men kan som vanligt inte göra mål då vi missade många chanser. Vi spelade bra under de första 20-25 minuterna i andra också och gjorde ett mål. Ebba kom fri och rullade in bollen vid sidan av målvakten, säger Joakim Krüger. 

Eksjö pressade tillbaka Tjust i jakten på en kvittering mot slutet av matchen. 

– De tog över de sista 10-15 minuterna och skapade mängder med chanser. Vi har för första gången lite tur då de skjuter i stolpen och missar i stort sett öppet mål. Vi redde ut det till slut och segern är helt otroligt skön. Extra kul för tjejerna att avsluta våren med tre poäng, säger Krüger. 

Tjust kliver i och med segern i vårsäsongens sista match upp på åtta poäng och har två lag, Nittorps IK och HGH FC, bakom sig i division 1-tabellen. Nu går Tjust till sommarvila och möter Mariebo IK i början av augusti. 

– Nu väntar tre veckors uppehåll innan vi drar igång igen vecka 29 med tre pass i veckan. Vi har gjort en klart godkänd vårsäsong och får bygga vidare på dagens insats efter uppehållet. 

Alla spelare ska ha beröm för insatsen i rekordvärmen och extra plus delades ut till Amanda Jansson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt