Annons:

Joakim Krügers Tjust möter Jönköpings Södra IF på hemmaplan i morgon. Foto: Stefan Härnström

Tjust vill förbättra sin tabellposition: "Ett lag vi ska kunna slå"

Nästjumbon Tjust IF FF siktar på att förbättra sin position i damernas division 1. I morgon har man goda poängchanser mot Jönköpings Södra IF. 
– Jönköping är i min värld ett lag som vi ska kunna slå, säger tränaren Joakim Krüger. 

Annons:

Tjust IF FF har med åtta matcher kvar att spela 17 poäng upp till säker mark. Så här långt har man endast spelat in åtta poäng under sin debutsäsong i division 1. 

Allt talar för att Tjust trillar ur och får börja om i division 2 nästa säsong. 

– Vi har satt en intern målsättning som handlar om att vi ska ”klara kontraktet” om man tittar på hur serierna har varit uppbyggda med upp- och nedflyttning tidigare säsonger. Vi vill helst ha två-tre lag bakom oss och inte komma sitt. Nu möter vi lagen som vi har framför oss, först Jönköping hemma och sedan Nittorp hemma. Tar vi sju-åtta poäng till i år, då är vi nöjda. Vårt första mål är att gå om Jönköping, säger Joakim Krüger. 

"Borde ha vunnit vårmötet"

I morgon väntar som sagt Jönköpings Södra IF på hemmaplan. När lagen möttes på Jordbrovallen i Jönköping i våras åkte Tjust på ett blytungt nederlag. 

– Vi borde ha vunnit vårmötet efter att ha bränt massa chanser. De kontrade två gånger på oss mot slutet och gjorde två mål. Det är nog den matchen som jag är mest missnöjd med. Jag tycker att vi har en bra chans att vinna i morgon. Vi kommer också från en bra insats förra helgen och jag går in med tanken på att det vore kul med tre poäng, säger Krüger. 

Nellie Finnman missar söndagens fight då hon är bortrest. Ida Wallin är tillbaka efter att ha missat förra matchen på grund av sjukdom. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt