Annons:

Jennifer Ilhammar gjorde mål för Tjust. Foto: Stefan Härnström

Många missade chanser när Tjust fick nöja sig med en poäng

Tjust IF FF missade många chanser och fick nöja sig med en poäng i dagens hemmamatch mot Jönköpings Södra. 
– Jag tycker att tjejerna är förtjänta av tre poäng, men då måste vi göra mål på våra chanser, säger tränaren Joakim Krüger efter 1–1. 

 

Annons:

Tjust IF FF svarade för en helt klart godkänd insats hemma mot Jönköpings Södra på söndagen och skapade en mängd chanser. Precis som tidigare under säsongen hade Tjust svårt att få igång målskyttet. 

Jennifer Ilhammar gav förvisso Tjust ledningen med 1–0 på straff strax före halvtid och Jönköping inledde piggt efter paus och satte kvitteringen efter timmens spel. 

– Vi spelar bra i första halvlek, är lugna med bollen och hittar bra kombinationer. Jönköping inledde andra halvlek bra innan vi tog över igen och skapade många chanser, säger Joakim Krüger. 

"Har inte det rätta flytet"

Tjust hade flera fina lägen för att återta ledningen och plocka tre efterlängtade poäng, men det ville sig inte. 

– Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna, så enkelt är det. Det hade varit skönt med en trepoängare men nu får vi acceptera att det blev en poäng. Thilde (Alvberger) var helt fri med en minut kvar och vi hade en frispark som nickades mot mål och räddades på mållinjen i slutskedet. Det var inte vår dag i dag heller. Vi har inte det rätta flytet men vi måste ha rätt killerinstinkt när chanserna dyker upp. Att vi inte får in bollen är vad som skiljer oss från de andra lagen i serien, säger Krüger. 

Thilde Alvberger och Tove Carlberg svarade för helgjutna insatser i Tjust. Tjust är kvar på nästjumboplatsen, två poäng bakom Nittorp och Jönköping. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt