Annons:

Elin Andersson gjorde en strålande insats i Tjusts mål.

Tjust utklassat trots målvaktens jätteinsats

Tjust IF FF hade det tufft i bortamatchen mot Onsala BK. Utan målvakten Elin Anderssons storspel kunde förlusten ha blivit betydligt större än 5-0.

– Hon var bäst på planen, säger Tjust-tränaren Joakim Krüger.

Annons:

Onsala, som jagar nytt kontrakt i division 1, var på förhand en svår nöt att knäcka för Tjust. När matchen väl kom igång visade det sig inte bli enklare.

Bortalaget höll stången i 20 minuter, men därefter gjorde Onsala tre mål innan halvtid. I den andra halvleken fyllde hemmalaget på med två tidiga mål och Tjust var, precis som resultatet visar, aldrig nära poäng i dag.

– Det är alltid tuffa matcher i den här serien. I första var de mycket bättre än oss. De hittade mycket ytor och kom till bra lägen, säger Joakim Krüger.

Missade flera lägen

Insatsen i den andra halvleken var bättre från bortalagets sida.

– Vi startade mer offensivt och skapade några lägen som vi kunde gjort mål på. Tyvärr känns det som att vi just nu behöver 30 chanser för att göra ett mål. Istället fick de in två till och de vann fullständigt rättvist. Som sagt, det är tuffa matcher hela tiden och vi får lära oss något nytt av varje match.

Kan du peka på något speciellt som felade i dag?

– Vi var lite ovänner med bollen, det studsade för mycket. Sen handlade det lite om det taktiska också, det gäller att hitta bra och smarta sätt för att täcka en yta. Det går så otroligt mycket snabbare i den här serien än vad vi är vana vid från förra året, säger Joakim Krüger.

Den enda spelaren i bortalaget som lyftes fram var målvakten Elin Andersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt