Annons:

SVIF tog stabil seger – nära säkrat kontrakt

Jonathan Gustafsson, Robin Hammar, Martin Brorsson, Adrian Mathiasson och Filip Frejd nätade för SVIF. Foto: Privat

SVIF tog stabil seger – nära säkrat kontrakt

Det blev en stabil seger för Södra Vi IF hemma mot Gunnebo IF på söndagen. 6-2 skrevs segersiffrorna till när SVIF tog ett jättekliv mot nytt kontrakt.
– Det var disciplinerat och riktigt bra spelat, säger SVIF-tränaren Pierre Brorsson.

Annons:

Södra Vi IF spände musklerna ordentligt hemma mot bottenlaget Gunnebo IF. Vinsten blev stor och till slut blev det hela 6-2 (2-0) hemma på Ulfveskog. 

– Vi spelar bra. Det enda vi hade var en liten dipp tio minuter in i andra, annars var det inget att snacka om. Det var disciplinerat och riktigt bra spelat. Vi var lugna, höll i bollen och gav inte bort den. Vi skapar riktigt mycket chanser och det kunde ha blivit mer. Vi brände en del, säger SVIF-tränaren Pierre Brorsson.

Gunnebo kom med en tunn trupp och uppförsbacken blir allt större för laget. Det är sju poäng upp till Storebro på kvalplatsen med tre omgångar kvar.

– Vi var jättetunna i den här matchen och hade en avbytare som egentligen inte varit med något. Jag fick ta en bänkplats och komma in sista halvtimmen också, säger Peter Lönnblom.

Känns det kört nu?

– Det är aldrig över förrän det är över. Vi har chansen, så det vill jag inte säga. Men jag vet inte vad som ska till för att det ska kunna gå vägen riktigt. 

"Brann inte i bollen"

Södra Vi tog däremot ett stort steg mot nytt kontrakt. Nu har man åtta poäng ned till Storebro med nio poäng kvar att spela om. 

– Det är det som är målet först och främst. Jag vill inte räkna in något än, vi har tre tuffa matcher kvar, säger Pierre Brorsson. 

Martin Brorsson gjorde två mål för SVIF. Filip Frejd, Robin Hammar, Jonathan Gustafsson och Adrian Mathiasson blev också målskyttar. Jens Karlsson och Kristoffer Lindholm blev målskyttar för Gunnebo. I Södra Vi var det en imponerande laginsats.

– Vi var disciplinerade över hela banan och mer rädda om bollen. Det brann inte i bollen i alla fall, säger Brorsson.

Hos Gunnebo stack ingen ut. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt