Annons:

Jimmy Svensson vill se ett motiverat Västerviks FF mot Eneby på lördagen. Foto: Arkivbild

VFF kan ta stort steg mot säkrat kontrakt: "Gamla klyschor nu"

Sen ledning i två raka matcher. Ändå har Västerviks FF bara fått med sig en poäng. Kan kontraktet i princip säkras mot Eneby BK?
– Nu är det gamla klyschor som gäller, säger tränaren Jimmy Svensson.

Annons:

Det har inte gått Västerviks FF:s väg på slutet. Mot BK Ljungsbro tappade man en ledning till 2-2 i slutminuterna och mot Kisa BK förra helgen blev det ännu värre. 

KBK säkrade nytt kontrakt efter att ha gjort två sena mål och vänt 0-1 till 2-1. 

– Vi har varit fem minuter från tre poäng två matcher i rad. Nu känner jag att det är dags att stänga igen det här, säger VFF-tränaren Jimmy Svensson.

Mot Kisa blev smällen dessutom trippel. Både Simon Walett och Christoffer Sjöblad skadade sig allvarligt. Walett bröt ett antal revben och punkterade en lunga. Sjöblad kan ha dragit korsbandet. 

– Det blir ju ingen mer fotboll för de båda på ett tag.

"Gamla klyschor"

Nu väntar Eneby BK på bortaplan. Ett lag som i praktiken kan summera sin säsong, eftersom det ska vara för långt upp till kvalplatsen. 

– Det handlar bara om inställning nu de här sista höstmatcherna. Det laget som är mest motiverat vinner. Det saknade jag lite mot Kisa. Nu får det bli en urladdning och se till att lösa kontraktet. Blir det kval så blir det kval och vi skiter inte ned oss för det, men det handlar mer om de gamla klyschorna om att kriga och kämpa än att spela fin fotboll nu. 

Hur ser du på Eneby?

– Det är ett bra lag. Jag tyckte nog, efter vårsäsongen, att de var näst bäst efter Boren. Nu har de inte tagit så många poäng på hösten, men de har en bra mix. Jag tror att Kisa är bättre än Eneby just nu. 

Utöver de två allvarligt skadade spelarna missar även Olsjan Xhafa matchen. Jonathan Winess-Jonsson kommer in i truppen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt