Annons:

Rasmus Ringdahl förtjänade beröm i Överum. Foto: Arkivbild

Överum säkrade kvalplatsen – var illa ute mot FBSK

Överums IK knep kvalplatsen till division 5 efter 2-2 borta mot Frödinge/Brantestads SK. Men det var nära att det gick åt skogen.
– Det var ganska nära, konstaterar tränaren Martin Rosén.

Annons:

Det blir fortsatt spel i ett antal veckor för Överums IK. Men det var rätt nära att säsongen snöpligt tog slut borta mot ett formstarkt Frödinge/Brantestad.

– Vi spelar jättebra i första halvlek och då såg det jättebra ut. Vi rullade bollen fint, utnyttjade ytorna och tog det lugnt. Frödinge var inte dåliga, men vi hade övertaget, säger Överums tränare Martin Rosén.

Tommy Danielsson gjorde 1-0 för gästerna och Melvin Ekberg satte 2-0 kort senare. I andra halvlek blev det en total scenförändring.

– Det gick åt helvete. Andra halvlek är den sämsta jag sett. Vi ska dribbla, släpper inte in bollen och gör inte alls som vi borde. Den är katastrof. Frödinge hade ganska farliga chanser och det var rätt nära att vi missade kvalplatsen.

"Bara att ladda om"

Eric Karlfeldt reducerade för FBSK och Carl Hemmingsson satte 2-2. 

– På det stora hela tycker jag att vi är laget som ska vinna om något ska göra det. 2-2 är inte orättvist, men vi skapar väldigt mycket, säger FBSK:s Senad Berisha.

Överum höll undan och tar nu kvalplatsen bakom seriesegrande Ankarsrum.

– Vi får ta med oss den första halvleken. Vi vill gå upp och då är det bara att kriga för det. I dag knöt det sig lite, men nu är det bara att ladda om för oss. Grabbarna är sugna, säger Rosén.

Osäker framtid

FBSK gjorde en bättre slutdel av säsongen.

– Det är skönt att vi avslutar på ett värdigt sätt och det får vi ta med oss till nästa säsong.

Blir du kvar?

– Det är inte helt 100. Jag låter det vara osagt, det är lite familjesituationen som styr. Vi ska ta ett snack och så får vi se om några veckor, säger Berisha.

I FBSK förtjänade Fredric Carlsson och Abdi Salah beröm. Hos Överum stack Rasmus Ringdahl och Tommy Danielsson ut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt