Annons:

AVSLÖJAR: Lokalt lag kommer inte till spel i division 6

Virserums SGF kommer inte till spel med ett lag i division 6 under 2023. Foto: Bildbyrån

AVSLÖJAR: Lokalt lag kommer inte till spel i division 6

Lokalfotbollen blir ett lag fattigare kommande säsong. Vår tidning kan avslöja att Virserums SGF inte kommer till spel i division 6. 
– Vi har bestämt att pausa seniorverksamheten i år, säger Adis Mulisic i VSGF:s sportgrupp. 

Annons:

Samarbetet mellan Virserums SGF och Järnforsens AIK upphörde inför den gångna säsongen. Det slutade med en misslyckad säsong för Virserums SGF som inkasserade noll poäng (!) på 16 matcher i division 6. 

Nu kan vår tidning avslöja att det blir inget seniorlag i Virserum under 2023. 

– Det är givetvis väldigt tråkigt, men vi känner själva att vi har ett alldeles för osäkert spelarunderlag som gör att vi inte chansar och drar igång det. Vi väljer att pausa seniorverksamheten i år och kommer göra allt vi kan för att rulla seniorlaget till nästa säsong, säger Adis Mulisic i VSGF:s sportgrupp. 

Nej från många spelare och tränare

Anledningen till att VSGF inte kommer till spel är att de saknar tränare och tillräckligt många spelare för att bedriva ett lag. 

– Vi har jobbat hårt och fått nej från många spelare och tränare som vi har varit i kontakt med. Vårt primära fokus var att göra klart med en tränare och vi ville tydligt visa att vi menar allvar med att ta hit en tränare utifrån. Vi fick många nej och det ledde självklart till en osäkerhet i truppen. Geografiskt sett ligger vi väldigt fel, tyvärr. Det är svårt att få hit spelare och tränare, säger Adis Mulisic. 

Klubben fick inget napp i den intensiva tränarjakten. 

– Sista tiden hade vi bra snack med en person, men det föll på pendlingen och vi fick beskedet i början av januari. Vi vet att personen har kontakter och hade kunnat fylla en bil med spelare. Vi har därefter försökt få till en snabb lösning utan framgång, säger Mulisic. 

Hur många nej har du fått i jakten på spelare och tränare?

– Jag har nog ringt fem-sju tränare och fått blankt nej från sex-tio spelare. 

"Det kanske gör oss gott"

Truppen består av ett 15-tal spelare varav många har varit tveksamma till spel. 

– Det går inte att chansa med det spelarunderlag vi har i dag. Spelartruppen är informerade om beslutet och fria att gå till andra klubbar. 

VSGF har för avsikt att vara tillbaka med ett seniorlag i seriespel nästa säsong. 

– Nu väljer vi att göra så här. Det kanske gör oss gott, det vet vi inte. Vi får jobba på under hela det här året och se var vi befinner oss i september/oktober. Vi vill inte ha en paus på ett antal år. Vi har till exempel ett lag med spelare födda 2008 som är på väg framåt och har spelat ihop länge. Vi har en fantastiskt fin ungdomsverksamhet som vi vill utveckla ännu mer.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt