Prestigevärvningen tvåmålsskytt när IFK Västervik slog Ankarsrum

IFK Västervik besegrade Ankarsrums IS med 3–0 i dagens träningsmatch. Här syns målskyttarna Alaa Ayan och Axel Komina, som sköt två mål i sin debut i IFK-dressen. Foto: IFK Västervik

IFK Västerviks prestigevärvning, Amel Komina, presenterade sig direkt. Två mål svarade han för när IFK Västervik slog Ankarsrums IS med 3–0.

Det var under frimånaden som topptippade division 5-laget IFK Västervik gjorde klart med Västerviks FF:s tekniskt skicklige mittfältare Amel Komina. I säsongens första träningsmatch mot kommande seriekonkurrenten Ankarsrums IS gick han i bräschen och sköt två mål. 1–0 på straff i 16:e minuten och 2–0 via ett klackmål i 41:e minuten. 15-åringen Alaa Ayan rullade in 3–0 i öppen kasse i matchens slutskede.

”En väl genomförd match och många fina kombinationer som vi tränat på under dessa veckor”, skriver IFK Västervik på sitt Instagramkonto.

Ankarsrum har inlett försäsongen med två förluster, först 2–6 mot Hultsfreds FK och nu 0–3 mot IFK Västervik.

Värt att notera är att träningsmatchen på konstgräset i Västervik var nära att ställas in då en kvadratmeter i ena straffområdet var förstört.