Annons:

Lokalt fotbollslag går i graven – nystartat lag från samma ort ersätter

Hammarsgärde BK försvinner och Gamleby FF startar upp och tar den vakanta platsen i division 6 Vimmerby. Foto: Bildbyrån

Lokalt fotbollslag går i graven – nystartat lag från samma ort ersätter

Hammarsgärde BK är numera ett minne blott. En ny fotbollsförening ser dagens ljus i Gamleby och namnet på den nya föreningen är Gamleby FF. 
– Både spelare och sponsorer har frågat varför det inte finns ett lag i Gamleby som heter Gamleby, säger tränaren Lennie Rosén som följer med över till den nya klubben. 

Annons:

Fotbollsfantasterna i trakten får bekanta sig med ett nytt lag i Gamleby. Hammarsgärde BK, Gamlebyföreningen som har varit aktiv sedan 90-talet, går i graven och ersätts av ett nytt Gamlebylag vid namn Gamleby FF.

– Det var några spelare och en intresserad sponsor som ifrågasatte varför det inte finns ett lag i Gamleby som heter Gamleby. Där väcktes väl en idé och det var en grupp som ville starta upp ett nytt lag i Gamleby med bra anknytning till Gamleby, säger Lennie Rosén. 

Det ledde till att spelare och ledare i Hammarsgärde BK blev tillfrågade om att ta plats i det nya laget. 

– Vi blev tillfrågade eftersom vi har haft svårt att få ihop lag i flera säsonger. Vi kände att det var en spännande idé att hoppa på. Det var redan spelare från Hammarsgärde BK som hade bestämt sig för att gå med i projektet och då fick vi tränare, jag och Mattias Hellgren, frågan om att byta klubb, säger Lennie Rosén.

"Blev intressant för flertalet spelare"

Nyheten om den nya föreningen i Gamleby har tagits emot med varm hand.  

– När informationen började sprida sig blev det tämligen omgående intressant för flertalet spelare som ville haka på tåget, säger Rosén. 

Det har bildats en ny förening med en ny styrelse. En del styrelsemedlemmar har följt med från Hammarsgärde BK till Gamleby FF och Urban Kalm fortsätter i rollen som ordförande. 

Gamleby FF har just nu en spelartrupp på 24 spelare, vilket Hammarsgärde BK inte har haft de senaste säsongerna. 

– Det som sticker ut är att vi har fått många unga spelare från Västervk och det har skapat en bra grupp som jag ser fram emot att jobba tillsammans med. Kompisar till många av spelarna som har spelat här förut har hoppat på tåget. 

Gamleby FF tar Hammarsgärde BK:s plats i division 6 Vimmerby och premiären spelas hemma mot Överums IK om knappt en månad, 20 april. 

– Namnbytet godkändes av Riksidrottsförbundet förra måndagen och ligger redan färdigt i serien på Smålands Fotbollförbund. 

"Ska inte bli ett strykgäng"

Efter flera tuffa säsonger i Hammarsgärde BK ser tränaren Lennie Rosén ljust på framtiden i Gamleby FF.

– Vi ska inte bli ett strykgäng i år men vi har ingen förhoppning om att vinna serien. En del spelare har precis börjat träna och det tar ett tag att spela ihop sig, men vi har helt klart mycket att bygga på. Flera spelare är unga, 17–18 år, och grundstommen är 20–22 år. Det kan bli bra inom ett par år och det finns flera duktiga spelare i truppen. 

Känner du att det har funnits en negativ klang runt Hammarsgärde BK och att det är en förklaring till nya föreningens tillkomst?

– Hammarsgärde har haft ett jobbigt rykte som har hängt i väldigt länge, men sen vet jag inte hur mycket vi ska prata om det. Nu ska vi prata om det nya i Gamleby FF och jag ser fram emot att jobba med en hungrig trupp. 

Har förändringarna mötts av någon irritation? 

– Vi har haft styrelsemöte med anledning av namnbytet och ingen har gått emot våra tankar. Kollar man på alla fotbollslag har de ortsnamnet med i lagnamnet och det känns naturligt att vi ska ha ett lag i Gamleby som heter just Gamleby. Det känns också roligt att vi ska spela i gamla klassiska Gamleby-färger, det vill säga blått och vitt. 

Fakta

Gamleby FF:s spelartrupp 2023: 

Hammarsgärde BK: Per Frisell, Fabian Rosén, Daniel Karlsson, Oliver Hellgren och Noel Palmgren. 

Västerviks FF: Kristoffer Adolfsson, Philip Lindvall, Alvin Karlsson, Sharmake Aydarus Abdi, Jama Mohamed Adan, Emil Nord, Arvid Lantz. 

Blackstad/Odensvi: Joakim Björling och Morteza Ahmadi.

Överums IK: Christoffer Hagström och Habib Jafari. 

Tjust IF FF: Abdinur Isman och Hugo Sandberg. 

Gunnebo IF: Ahmad Hussein.

Norra Tångs BK: Andreas Rosell .

Apollon Solna FK: Samuel Villalba.

IFK Västervik: Filip Wilke och Felix Wiklund.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt