Ankarsrum gjorde processen kort med Gunnebo

Haidar Abdulkarim satte två mål i Ankarsrums IS:s 5–0-seger mot Gunnebo IF. Foto: Ossian Mathiasson

Ankarsrums IS hade inga problem med att besegra Gunnebo IF i Toyota Cup på lördagsförmiddagen. Segersiffrorna skrevs till komfortabla 5–0.

Haidar Abdulkarim gav Ankarsrum en 2–0-ledning efter 14 minuters spel. Sedan var det Hadi Ammars tur att kliva in i målprotokollet två gånger om. Han satte 3–0 strax före halvtid och 4–0 med kvarten kvar att spela. Det femte och sista målet i 88:e minuten prickades in av Mostafa Yassin.

– Insatsen är väl helt okej. De bjuder inte upp till så mycket match och det gör att tempot sjunker. Vi gör ändå vårt, spelar runt, är farliga i omställningarna och gör fem mål. Jag tror att Gunnebo kommer få det tufft i division 6, säger tränaren Daniel Wernersson.

Gunnebo IF:s lagledare Johan Sallermo tog med sig flera positiva bitar från matchen.

– Det kanske inte var vår bästa match och det ser man också på resultatet. Vi håller på och bygger upp ett nytt lag så det var mycket positiva bitar som vi såg i spelet, säger Johan Sallermo.

De tre målskyttarna fick tillsammans med Jesper Wessman beröm i Ankarsrum. Beröm delades ut till Ludwig Peereboom och Gustav Kägu i Gunnebo.