Annons:

Tjust tog klar seger efter stark andra halvlek – backen blir borta flera månader

Tjust IF FF ser ut att få klara sig utan skadade mittbacken Izabella Preusse i flera månader. Foto: Stefan Härnström

Tjust tog klar seger efter stark andra halvlek – backen blir borta flera månader

Tjust IF FF är i god form och tog en planenlig 5–1-seger mot Hjulsbro IK på lördagen. Efter en jämnöppningshalvlek tryckte Tjust gasen i botten. 
– Vi dominerade kraftigt och borde att ha gjort tre-fyra mål till, säger tränaren Joakim Krüger. 

Annons:

Division 3-laget Hjulsbro IK tog ledningen på straff efter tio minuters spel på Hammarvallen i Loftahammar.

– De har fått in ganska många nyförvärv och har bra spelare som rullar bollen bra, säger Tjusttränaren Joakim Krüger.  

Tjust vände därefter till ledning med 2–1 i halvtid och fortsatte att mala på efter paus. Jennifer Ilhammar svarade för tre mål och Filippa Karlberg och Ebba Kymmer Ragnarsson hamnade också i målprotokollet med varsin fullträff. 

– Första halvlek var ganska jämn och de hade lite bra spel medan vi var passiva och hade dåligt bolltempo och dålig intensitet. I andra var det inget snack. Vi var det enda laget på planen. Vi dominerade kraftigt och borde att ha gjort tre-fyra mål till. En klart godkänd insats som vi ska bygga vidare på, säger Joakim Krüger.

"Hon kan inte gå"

Mittbacken Kristin Oskarsson ersatte skadade Izabella Preusse i mittförsvaret och gjorde en bra prestation. Tjust får tyvärr klara sig utan nyckelspelaren under de kommande månaderna då hon skadade sig i förra veckans träningsmatch mot Västerviks damfotboll. 

– Hon kan inte gå på grund av knät så det är säkert något allvarligt. Hon är borta i minst två-tre månader och längre om det rör sig om en korsbandsskada. Hon ska till läkaren igen i början av april. Det är ett jättetungt besked då hon har varit en av våra bästa backar i flera år. Vi tappar hennes snabbhet och brytningsförmåga. Vi får lösa det på ett annat sätt och det kommer vi göra. Vi kan få in ytterligare ett nyförvärv som ska provträna med oss, säger Krüger. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt