Tjust tog klar seger efter stark andra halvlek – backen blir borta flera månader

Tjust IF FF ser ut att få klara sig utan skadade mittbacken Izabella Preusse i flera månader. Foto: Stefan Härnström

Tjust IF FF är i god form och tog en planenlig 5–1-seger mot Hjulsbro IK på lördagen. Efter en jämnöppningshalvlek tryckte Tjust gasen i botten.
– Vi dominerade kraftigt och borde att ha gjort tre-fyra mål till, säger tränaren Joakim Krüger.

Division 3-laget Hjulsbro IK tog ledningen på straff efter tio minuters spel på Hammarvallen i Loftahammar.

– De har fått in ganska många nyförvärv och har bra spelare som rullar bollen bra, säger Tjusttränaren Joakim Krüger.

Tjust vände därefter till ledning med 2–1 i halvtid och fortsatte att mala på efter paus. Jennifer Ilhammar svarade för tre mål och Filippa Karlberg och Ebba Kymmer Ragnarsson hamnade också i målprotokollet med varsin fullträff.

– Första halvlek var ganska jämn och de hade lite bra spel medan vi var passiva och hade dåligt bolltempo och dålig intensitet. I andra var det inget snack. Vi var det enda laget på planen. Vi dominerade kraftigt och borde att ha gjort tre-fyra mål till. En klart godkänd insats som vi ska bygga vidare på, säger Joakim Krüger.