Två sena mål räddade poäng för SVIF mot IFK Västervik

Anton Brorsson och Niklas Gunnarsson gjorde Södra Vis mål i den imponerande upphämtningen. Foto: Pressbild

Med bara tio minuter kvar av matchen mellan Södra Vi IF och IFK Västervik såg bortalaget ut att gå mot en ganska bekväm seger. Hemmalaget ville dock annat och lyckades både reducera och kvittera innan matchen var över.

Gästande IFK Västervik gjorde matchens första två mål, först genom Albin Bytyqi redan efter fem minuters spel. Med knappt 20 minuter kvar av matchen gjorde Hampuz Bränning gästernas andra mål och i princip allt talade för att Västervik skulle åka hem med tre poäng i bagaget.

– Vi hade våra chanser i första halvlek att göra både två och tre mål, men lyckades inte riktigt sätta dem. I andra halvlek kom vi ut bättre, hade mer boll och mycket chanser. Vi gjorde 2-0 och kunde ha gjort ytterligare mål, istället bjuder vi på en straff och de kvitterar på några minuter. Det känns som en förlust idag, säger IFK Västerviks Ergest Fasko efteråt.

– Det kändes lite halvt avslaget och vi funderade på hur vi skulle göra. Precis innan 1-2-målet förberedde vi att gå ner på trebackslinje och få upp mer folk i anfallen och försöka tro på det mer, berättar SVIF-tränaren Michael Elmér.

Två snabba mål gav poäng

Med knappt tio minuter kvar fick alltså Södra Vi straff. En straff som Niklas Gunnarsson satte och jakten på poäng var igång på allvar. Bara ett par minuter senare kom även kvitteringen, genom Anton Brorsson.

- Det var en härlig laginsats, vi visar att vi spelar 90 minuter och det är det bästa vi har levererat så här långt, även om det finns mer att ta ut, säger Elmér.

Elmér berömde det hela som en laginsats, med lite extra plus till målvakten Phillip Hubbard som svarade för några riktigt viktiga räddningar innan han tvingades kliva av på grund av skada.

– Grabbarna kämpade och gjorde sitt bästa, det är så fotboll är. Vi gav 100% och hade inte turen med oss riktigt, varken framåt eller bakåt. Vi är lite för snälla, men vi jobbar vidare så vi kan komma ännu starkare till nästa match, avslutar Fasko.

Västerviks Fasko gav extra plus till Awet Shambel Habtu, Albin Bytiqi och Emil Bränning som gjorde ett riktigt bra inhopp.