Annons:

Tjust åkte på en riktig stjärnsmäll: ”Bara att glömma”

Alicia Strand var en av få spelare som kom upp i en bra nivå när Tjust åkte på en jätteförlust.

Tjust åkte på en riktig stjärnsmäll: ”Bara att glömma”

I sjunde matchen åkte Tjust IF FF på säsongens första förlust i division två. När den väl kom blev det en riktig stjärnsmäll.

– Det positiva är att vi fortfarande ligger i toppen tillsammans med Vimmerby, säger tränaren Joakim Krüger efter 1-6 hemma mot Ulricehamn.

Annons:

Tjuts IF FF hade inlett serien med fyra segrar och två oavgjorda matcher. Tidigt i hemmamatchen mot Ulricehamn förstod Joakim Krüger att det skulle bli svårt att förlänga den förlustfria sviten till sju matcher.

I halvtid låg Tjust under med 2-0 efter mål av Ebba Fritzson och Tilda Isaksson.

– Första halvlek är bara att glömma. Vi hade bara tur att det inte stod 3-0 eller 4-0 i paus. Vi mötte ett otroligt spelskickligt lag och var inte med för fem öre, säger Joakim Krüger.

Hoppet släcktes snabbt

I början av den andra halvleken reducerade Filippa Karlberg till 2-1 och gav Tjust lite nytt hopp. Åtminstone tillfälligt.

– Första fem, sex minuterna i den andra halvleken satte vi bra press. Känslan vid 2-1 var att vi kanske skulle vända på det. Sen fick de en straff och gjorde 3-1 på den och sedan kom 4-1 på en kontring, säger Joakim Krüger.

Bortalagets 3-1-mål gjordes av Ebba Fritzson och 4-1 prickades in av Donika Shala. Under matchens sista 15 minuter gjorde Ulricehamn ytterligare två mål, denna gång genom Liv Andersson och slutligen gjorde Ebba Fritzson sitt tredje mål för dagen.

– Det är inte mycket att säga om resultatet, även om 6-1 kanske var ett par mål för stort sett till hur matchen såg ut. Vi mötte ett för dagen mycket bättre fotbollslag. Vi kommer från en ganska dålig träningsvecka med mycket skador och många spelare som inte har kunnat träna, men vi ska ända kunna göra det mycket bättre. 

Otroligt jämn serie

Få spelare i Tjust kom upp i rätt nivå, men Alicia Strand fick beröm och även målskytten Filippa Karlberg kom undan med ett godkänt betyg.

– När inte spelet stämde tog Alicia fram kämpatakterna och ledde laget, men hon var alldeles för ensam idag, säger Joakim Krüger.

Sju matcher in i serien hittar vi Vimmerby IF i topp och med Tjust som tvåa. Båda lagen står på 14 poäng, men VIF har bättre målskillnad. Värt att notera är att det bara skiljer sex poäng mellan ettan Vimmerby och Tranås FF under nedflyttningsstrecket.

– Det är en otroligt jämn serie. Tanken när serierna gjordes om var att det skulle bli tätare och bättre kvalité och det verkar man ju ha lyckats med. Det är kul och jag tror inte att den här serien avgörs förrän i den sista omgången, säger Joakim Krüger. 

HÄR hittar du tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt