Annons:

IFK Västervik hakar på i toppen efter seger mot Tuna

Victor Gustavssons Tuna förlorade toppmatchen mot IFK Västervik.

IFK Västervik hakar på i toppen efter seger mot Tuna

Tuna inledde med fem raka vinster. Nu har laget två raka förluster. IFK Västervik skapar ännu mer spänning i toppen efter 4-3 (2-0) på Tunhamra ikväll.
– Grabbarna gjorde en grym insats, de tog mycket stryk men gav inte upp, säger IFK-tränaren Ergest Fasko.

Annons:

IFK Västervik var snäppet vassare före paus och gick fram till 2-0 efter dubbla mål av Ali Sherif. I början av andra reducerade Johan Lundin – men ganska snabbt därefter hade Västervik gått fram till 4-1 genom mål av Oskar Åberg och Stefan Johansson.

Hemmalagets defensiv var inte tillräckligt precis i afton.

– Idag skulle vi haft med oss en poäng, men vi är lite för givmilda. De får sina mål lite för enkelt, vi gör några misstag och rättar inte till dem. Alla fyra mål skulle vi ha kunnat göra lite bättre på. IFK är bra och man har inte råd att ge dem de chanserna, säger Lasse Gustavsson i hemmalägret.

"Betydligt bättre än förra helgen"

Tuna kämpade hela vägen in och skapade verkligen nerv i matchens slutskede. Filip och Victor Gustavsson reducerade – men någon kvittering blev det aldrig.

– Prestationen och arbetet är bra i långa stunder. Vi var betydligt bättre än förra helgen, men vi fuskar i vissa lägen och det har vi inte råd med. Vi spelar lite valpigt och har några unga killar som inte spelat så mycket seniorfotboll och det måste vi jobba med.

I hemmalaget får alla godkänt, men comebackande Ted Åström Åberg och Filip Gustavsson lyfts fram lite extra.

"En riktigt grisig match"

Bortatränaren Ergest Fasko var minst sagt glad över segern.

– Det var en riktigt grisig match med mycket närkamper i 90 minuter. Första började vi bra, vi ägde hela spelet i första, men Tuna hotade oss på fasta. I andra backade vi lite och blev lite frö stressade. Tuna var bättre i andar och de kämpade hårt. I slutet slappnade vi av lite och det är en läxa för oss. Vi kan inte slappna av innan domaren blåser. Det viktigaste var tre poäng och nu är vi med i toppen.

Samtliga i IFK Västervik får beröm.

Tabellen? Här är den.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt