Annons:

Tjust spetsar truppen – går för seriesegern

Tjust har gjort två starka värvningar. Foto: Arkivbild

Tjust spetsar truppen – går för seriesegern

Tjust IF FF har gjort en stark vårsäsong och leder serien när omstarten närmar sig. Under sommaren har man gjort klart med två starka nyförvärv i form av Stephanie Näyhä och Linda Andersson. 

Annons:

Båda är födda 1997 och har bra merieter. Stephanie Näyhä kommer närmast från spel i division 1 med Smedby AIS och Linda Andersson kommer från division 3-spel med BK Kenty.

– Båda är i en jättebra ålder. Stephanie är en vindsnabb vänstermittfältare eller anfallare som spelat i division 1 de senaste säsongerna. Hon kommer tillföra mycket med sin fart och sin aggressivitet. Hon har en explosivitet som vi har saknat lite, så det ska bli intressant att se henne, säger tränaren Joakim Krüger. 

Linda Andersson är en vänsterfotad ytterback.

– Hon har spelat i division 1 tidigare och det ska bli jättespännande att se henne hos oss. 

Hur kommer det sig att ni har lyckats knyta till er de här två?

– Stephanie känner Filippa (Karlberg) lite sedan tidigare och sedan spelar hon mycket padel. Då är det svårt att träna fyra gånger i veckan med Smedby, så det här passade perfekt. Linda är ihop med en Gamlebykille och de ska gifta sig den 2 september. Vi är jättenöjda med att båda ska spela hos oss. 

Cupmatch först

Tjust leder redan division 2-serien men hoppas med de här två värvningarna stärka sina aktier ytterligare. 

– Det här spetsar till det och ger bättre träningsnärvaro. Det är bara positivt. Vi satsar ju på att slåss om seriesegern, men det är många bra lag och Lindö har också värvat bra. 

Tjust smygstartar hösten med match mot Norrahammar i Toyota Cup under onsdagskvällen.

– Jag vet att de ligger i toppen av sin fyra, men det är en match vi ska vinna. Jobbet ska göras och de har två straffar, men jag tycker vi ska vinna den ändå.

Stephanie Näyhä lär spela från start i cupmatchen. Innan Linda Andersson är redo för spel väntas det dröja några veckor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt