Annons:

Klar seger för Tjust i derbyt – fyra poäng före IFK nu

Robin Lundahl gjorde två mål i derbyt mot IFK Västervik. Foto: Arkivbild

Klar seger för Tjust i derbyt – fyra poäng före IFK nu

Det blev en klar seger för Tjust IF FF i derbyt mot IFK Västervik på fredagskvällen. Toppmötet i Gamleby slutade 3-1 till hemmalaget.
– Defensivt var det klockrent, säger tränaren Pierre Tegenstam.

Annons:

Derby, toppmöte – och lite sommarkänsla tillbaka. Det var perfekta förutsättningar när Tjust IF FF och IFK Västervik möttes på naturgräs i Gamleby. 

Men det blev en chocköppning på matchen. Redan efter fem minuter gjorde gästerna 1-0 genom Jesper Garstedt. 

– Vi gör det bra första tio minuterna. Där gör vi också 1-0 efter fint spel. Men efter det... Ärligt talat så var det vår sämsta match för i år. Visst, det är små marginaler och vi saknade några, men det är ingen ursäkt. Det var tre, fyra spelare i vårt lag som ville ha en egen boll i dag. Det fanns ingen tanke med något och vi gör inte jobbet. Hade vi gjort det skulle vi ha vunnit, säger IFK Västerviks spelande tränare Ergest Fasko.

IFK:s derbyledning blev rätt kort. Robin Lundahl utjämnade efter 18 minuter och skyttekungen satte även 2-1 tio minuter senare. 

– Robin var jäkligt bra i den här matchen. Han var het och gör ett riktigt drömmål på volley, säger Tjusts tränare Pierre Tegenstam. 

Fyra poäng före IFK nu

I den andra halvleken avgjorde rutinerade Petter Olovsson derbyt när han hängde dit 3-1 efter en hörna.

– Efter deras 1-0 där tidigt så skapade de inte särskilt mycket. Vi är stabila, gör tre fina mål och tog tillbaka laget rätt ordentligt. Vi spelade ett 4-5-1 där vi lät dem trilla i backlinjen. Defensivt var det klockrent och vi jobbar för varandra. Vi kunde gjort ännu fler mål. 

Hemmalagets seger innebär att man är fyra poäng före IFK Västervik i tabellen med en match mer spelad. Toppstriden i femman är minst sagt delikat.

– Ingenting är slut och det är bara att bryta ihop och ha fokus på en stark träningsvecka, så vi är redo för nästa match igen. Då ska vi spela som ett lag igen, för det gjorde vi inte i kväll, säger Ergest Fasko.

Tjust är glada över att kunna dra ifrån lite i kampen om en kvalplats.

– Det är vårt mål. Vi har ett så pass bra och rutinerat lag. 

I segrande Tjust fick Oskar Eriksson och Robin Lundahl extraberöm, men alla stod för en fin insats. Hos IFK Västervik stack Jesper Garstedt, Ali Sherif och Jakob Strand ut. 

HÄR finner du tabellen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt