Annons:

H/T ändrade taktik och tog efterlängtad seger mot Hebe

Tom Nilsson angav tonen när Hjorted/Totebo slog IF Hebe med 5–0.

H/T ändrade taktik och tog efterlängtad seger mot Hebe

Efter en kämpig start på höstsäsongen tog Hjorted/Totebo en efterlängtad trepoängare mot IF Hebe. Det blev seger med 5–0. 
– Det är muntra miner i dag. Det behövdes efter den här höststarten, säger tränaren Jimmy Svensson. 

Annons:

Hjorted/Totebo fick en ultimat start på matchen på Silvervallen. Tom Nilsson såg till att gästerna ledde med 2–0 efter kvartens spel. Dino Bahtanovic satte 3–0 i minut 22 och Melker Holmberg drygade ut ledningen till 4–0 precis före halvtid. 

– Vi valde ett lägre utgångsläge än vad vi har haft i tidigare matcher och jag tror att det ställde Hebe. De fick äga mycket boll och visste inte vad de skulle göra med den. Vi klev upp, tog bollen och gjorde mål på våra chanser. Jag har jobbat stenhårt med vårt presspel då det känns som att flera lag har läst vårt presspel så vi provade att backa hem med laget och det funkade, säger Jimmy Svensson. 

Segern var så gott som klar efter 45 minuters spel. Linus Åsberg fastställde slutresultatet till 5–0 efter timmens spel. 

– Andra halvlek blev lite hafsigare och vi rullade runt på mycket folk som gjorde att spelare fick spela på ovana positioner. De var aldrig nära någon gång utan vi städade av andra halvlek, säger Jimmy Svensson. 

"Fem mål fasta situationer"

Hebe åkte på sin fjärde raka förlust i division 6 och Felix Andersson hade följande analys efter 90 minuters spel. 

– Vi klarar inte av att försvara oss på fasta situationer. De gör fem mål fasta situationer och det är det som avgör matchen. När det är spel ute på planen har de inga chanser. De är bra på frisparkar, hörnor och inkast, det vill säga allt som inte är i spel, och vi är inga jättar som andra lag i den här serien är, säger Felix Andersson. 

Adrian Ottosson och Robin Nilsson fick spela på ovana positioner – mittback och defensiv mittfältare – och erhöll beröm. Den offensiva delen av Hebe förtjänade beröm. 

Klicka här för att ta del av tabellen i division 6 Vimmerby. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt