TJUST VANN TOPPMÖTET MOT VIF – HON BRILJERADE

Tjust fick jubla flest gånger i toppmötet med VIF. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby IF behövde verkligen vinna. Men det var Tjust IF FF som gjorde det. Toppmötet på Arena Ceos slutade 2-5. Filippa Karlberg svarade för tre mål.

I ett soligt Vimmerby inför en månghövdad publik skickade Tjust med stor sannolikhet ut Vimmerby från den absoluta toppstriden. Gästerna inledde matchen bäst och tog ledningen redan när två minuter var spelat.

Jennifer Ilhammar sköt vackert 1-0. I slutdelen av halvleken utökade Filippa Karlberg till 2-0, vilket stod sig till pausvilan.

VIF kom ut bättre och hungrigare i den andra halvleken och fick snabbt kontakt. Nathalie Johansson ville inte vara sämre än Filippa Karlberg och satte dit 1-2 efter en stark prestation i straffområdet.

1-2 stod sig länge, men med 20 minuter kvar satte Filippa Karlberg gästernas tredje mål. Tio minuter senare fullbordade hon sitt hattrick genom att sätta ännu ett mål.

VIF fick kontakt igen när Nathalie Johansson satte 2-4 med tre minuter kvar. Vimmerby gick för det, men fick se Stephanie Näyhä göra 5-2 i slutminuterna.

Mer om toppmötet kommer senare på vår sajt.