Annons:

Västervik vann IFK-mötet med stora siffror

Oskar Åberg inledde målskyttet när IFK Västervik vann med 4-0. Foto: Arkivbild

Västervik vann IFK-mötet med stora siffror

Två IFK-lag som slåss om kvalplatserna till division 4. Västervik vann kamratmötet mot Tuna med hela 4-0.
– Riktigt bra känsla, säger Ergest Fasko.

Annons:

Ruda har tagit ett järngrepp om seriesegern i division 5. Allt talar för att IFK Västervik, IFK Tuna och Tjust IF FF gör upp om de två kvalplatserna. 

Under lördagen möttes IFK-lagen i Västervik och det var hemmalaget som vann med stora siffror. 

– Det känns riktigt bra. Det var som ett derby med känslorna på topp och det small bra. Tuna var bättre än oss första 20, men efter det kom de inte till några farliga lägen. Efter det var det bara ett IFK som hade bollinnehav och chanser. Det var vi, säger tränaren Ergest Fasko.

Vad är det ni gör bra?

– Vi gjorde jobbet tillsammans med fint passningsspel. Tuna är ett lag med kvalitet, men de tränar inte så bra som oss. 

Tung period just nu

Tuna är inne i en tung period och följde upp storförlusten mot Ruda med en ny klar torsk.

– Det är tungt. Vi är värda bättre, men då måste vi göra ett par mål framåt också. Vi spottar upp oss och är jättebra i slutet av första halvlek. Vi klarar inte av att utnyttja det vi ska utnyttja. Trean och fyran är onödiga, men vi blir så ostrukturerade efter att vi släppt två och får göra en del byten. "Fille" (Filip Gustavsson) går sönder efter en halvtimme och då blir det lite motigt. Vi får inte till länkspelet mellan våra lagdelar. Det går inte mot bra lag då de straffar oss, säger Tunas tränare Lars Gustavsson.

IFK Västervik passerade nu IFK Tuna i tabellen. 

– Vi är före Tuna och de möter Tjust i nästa match. Det är bara positivt för oss. Vi ska bara fokusera på vår nästa match nu, säger Fasko. 

Lars Gustavsson konstaterade att hans lag fortfarande är före Tjust i tabellen.

– Det här är inget att tjuta över. Det är bara att vinna nästa match, det finns inget annat. Vi gör en jättebra match och tar vi ledningen med 1-0 kan det bli helt annorlunda. Nu släpper vi in ett och hittar inte rätt efter det. Vi har allt i våra egna händer och det är bara att köra.

Samtliga i IFK Västervik får beröm för insatsen. I Tuna stack Ludvig Gustafsson och Max Lundin ut, men alla slet förtjänstfullt. Emil Dahlström Dolaku blev tvåmålsskytt och Oskar Åberg samt Ayman Hadrous gjorde varsitt. HÄR är tabellen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt