Annons:

IFK Västervik krossade Djursdala och säkrade kvalplats till division 4

Anton Vesterberg, Emil Dahlström Dolaku, Oskar Åberg, Kliton Bakiu, Jesper Garstedt och Stefan Johansson gjorde mål när IFK Västervik körde Djursdala SK. Foto: IFK Västervik

IFK Västervik krossade Djursdala och säkrade kvalplats till division 4

IFK Västervik är i toppslag och säkrade en kvalplats till division 4 i dag. Det står klart efter dagens 8–2-kross hemma mot Djursdala SK samtidigt som IFK Tuna slog Tjust IF FF. 
– En riktigt skön vinst, säger tränaren Ergest Fasko. 

Annons:

IFK Västerviks segertåg i division 5 rullar vidare. Höstens raketlag har 32–7 i målskillnad på de sex senaste matcherna och gjorde processen kort med Djursdala SK på lördagseftermiddagen. 

IFK Västervik vann med 8–2 och har säkrat en plats i det kommande kvalspelet för att försöka ta sig upp i division 4. Kvalplatsen säkrades efter IFK Tunas seger hemma mot Tjust IF FF. Gamlebyklubben, som ligger fyra, har ingen möjlighet att komma ifatt IFK Västervik med två matcher. 

– Vi siktar på andraplatsen som ger två hemmamatcher i kvalet. Vi hoppas också att Ruda tappar poäng mot Södra Vi, då kan det bli lite fest. Vi har ett lätt avslutande program som det brukar kallas, men det vet man aldrig. Storebro borta och Ankarsrum är derby, säger Ergest Fasko. 

5–0 i halvtid

Stefan Johansson, Jesper Garstedt, Kliton Bakiu, Oskar Åberg och Emil Dahlström Dolaku såg till att IFK Västervik gick till halvtidsvila med en klar 5–0-ledning. Oskar Åberg fyllde på med 6–0 och Stefan Johansson 7–0 och Anton Vesterberg 8–1. 

Lamek Keleta och Ludvig Lundqvist gjorde varsitt tröstmål för gästerna som upplevde en tung eftermiddag. 

– Vi spelade precis som vi ville i första halvlek och ledde med 5–0 i halvtid. Vi rullade mycket boll, höll ett högt bolltempo och kom runt på kanterna. Vi hade minst 15–20 passningar inom laget innan vi kom till avslut. Det tredje målet kom till på exakt det sätt vi hade pratat om, säger Fasko och fortsätter:

– Det jag gillar med Djursdala är att de aldrig ger upp trots att de ligger under med 7–0. De gjorde både ett och två mål och vi tappade lite grann. Man kan säga att vi ledde med 7–0, men vi måste vara fokuserade i 90 minuter. 

Ayman Hadrous, Kliton Bakiu och Oskar Åberg var bäst i vinnarlaget. 

"Flera nummer bättre än oss"

DSK-tränaren David Henriksson berömde motståndarlaget efter nederlaget.

– Tung förlust. Vi möter ett väldigt, väldigt bra fotbollslag. De är välspelade, skickliga och flera nummer bättre än oss. Ibland trycker de långa bollar, men det är de bra på också. De hittar in bakom vår backlinje och kommer med fart. Vi sa att vi skulle ligga lite lägre och vara lite mer kompakta, men vi straffade oss själva ibland samtidigt som de gjorde det bra, säger David Henriksson. 

Beröm i DSK? Nej, inte i dag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt