Annons:

KLART: VIF SPELAR KVAR I TREAN EFTER STORSEGER MOT VFF

Richard Thuresson svarade för ett mål när Vimmerby IF säkrade nytt kontrakt genom att slå Västerviks FF. Foto: Arkivbild

KLART: VIF SPELAR KVAR I TREAN EFTER STORSEGER MOT VFF

Vimmerby IF spelar kvar i division 3. Det står klart efter att laget i eftermiddags besegrade nedflyttningsklara Västerviks FF med klara 4-1 på bortaplan.
– Riktigt skönt att slippa ännu en vecka med anspänning, säger en glad VIF tränare, Patrik Gunnarsson.

Annons:

Sett över 90 minuter var Vimmerbys seger odiskutabel denna eftermiddag, något som båda tränarna var överens om efter matchen.

Efter en trevande inledning tog Vimmerby tag i spelet. Laget skapade två bra chanser innan det var tredje gången gillt efter 19 minuters spel. Ahmed Tarabeih fick bollen i högerinnerposition och knorrade en höger insida elegant över Albin Liffner i Västerviks mål och in i bortre burgaveln.

Från absolut ingenstans, och efter ett av flera bolltapp av Vimmerby på mittplan, kom Vimmerbys målvakt Gustaf Johansson helt fel i en utrusning, och straffen var lika solklar som det gula kortet. VFF:s Albin Kito var hur säker som helst och satte 1-1 otagbart.

Efter kvitteringen sjönk spelkvaliteten och hemmalaget jämnade ut händelserna på banan.

Rivstart av VIF

I den andra halvleken rivstartade Vimmerby med att skapa två jättelägen, men den där rätta skärpan saknades i avsluten. Desto vassare i avslutet var Vimmerbys Haris Dreco som skickade på en stenhård låg vänstervrist från straffområdeslinjen, som letade sig in. Hans tolfte mål för säsongen för VIF:s skyttekung.

Mindre än tio minuter senare kom 1-3 då klubbikonen Rickard Thuresson satte bollen, och slutresultatet 1-4 gjordes av Martin Brtan på övertid.

VIF höll enkelt undan mot ett tröttkört Västervik i den andra halvleken och säkrade i och med dagens tre poäng nytt kontrakt i division 3. Västerviks FF, Hvetlanda GIF och Kisa BK flyttas ned i division 4, medan Lindö FF får försöka kvala sig kvar.

Lättad Gunnarsson

Det var en lättad Patrik Gunnarsson, tränare för Vimmerby IF, som vi pratade med efter matchen.

– Det här var ett oerhört gott slut, och framför allt riktigt skönt att slippa ännu en vecka med anspänning. Det hade varit tufft att möta ett formstarkt Haga i en avgörande match hemma nästa helg, säger han.

– De första 20-25 minuterna tycker jag att vi är klart bättre och bör kanske göra ett par mål till, men efter deras 1-1-mål kan jag märka en anspänning på oss. Sedan var det ju ändå ”bara” 3-1 till in på slutet, och när man står bredvid planen är det ju enklare att stressa upp sig. Det kanske inte var så farligt egentligen.

"Tufft som nykomling"

I och med det säkrade kontraktet har Vimmerby IF uppfyllt det mål man hade som nykomling.

– Nu har man lyckats med att ta upp laget till trean och även hålla oss kvar, det känns riktigt bra. Det är tufft som nykomling, och jag tror att den här division 3-serien är riktigt bra. Det ser man inte minst på de tre lokala lag som åker ur, de har haft svårt att hävda sig, men är absolut inga dåliga lag.

Hur firar ni det här?

– Det är ju söndag, så det blir nog lugnt i kväll. Däremot kan det säkert bli något extra på lördag. Framför allt blir det en skön vecka utan en massa grubblande.

"Ljusår bättre"

VFF:s tränare Magnus Fält var inte allt för nedslagen efter förlusten.

– Det här var ljusår bättre än matchen i förra omgången. Den första halvleken tycker jag är riktigt bra från vår sida, och efter vårt kvitteringsmål tycker jag att vi är väl så bra som Vimmerby. Då känns de spända och börjar gnälla lite på varandra, säger han.

– I den andra halvleken kommer Vimmerby ut som ett helt annat lag och de är mycket tyngre än vad vi är. Vi fick försvara oss mycket och jobba en held del felvända. Vi räckte helt enkelt inte till då, utan Vimmerby vann rättvist. Jag vill ändå ge beröm till hela laget som lyfte sig rejält i dag och verkligen försökte.

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt