Annons:

Storebro IF räckte inte till mot topplaget IFK Västervik

Oskar Åberg gjorde två mål för sitt IFK Västervik när Storebro IF besegrades på bortaplan. Foto: Arkivbild

Storebro IF räckte inte till mot topplaget IFK Västervik

Storebro IF räckte inte till när formstarka tabelltvåan i fotbollsfemman, IFK Västervik, kom på besök på söndagen. IFK vann med klara 4-0 och för Storebro väntar nu en dramatisk slutomgång.

Annons:

IFK Västervik avgjorde matchen redan i den första halvleken då man gick fram till 3-0. Målskyttar var Oskar Åberg, Abdiwahab Rashid Yusef och Stefan Johansson. I slutet av matchen fastställdes slutresultatet till 0-4 och det var återigen Oskar Åberg som gjorde mål.

IFK Västerviks tränare Ergest Fasko var mycket nöjd med sitt lags insats.

– Det blev en lättare match än vad jag hade förväntat mig. Vi visste att Storebro hade mycket att spela för, men allt satt på plats för oss med ett otroligt fint passningsspel. En mycket fin match av oss, där det bara är effektiviteten som skulle kunna bli bättre. Vi borde ha gjort minst fyra mål till bara i första halvlek och utan att överdriva tror jag att vi hade 85 procents bolllinnehav, säger han.

Dramatisk slutomgång

IFK Västervik är redan klart för kval till division 4. Desto mer ovisst är det för Storebro IF som ligger på negativ kvalplats.

I den sista omgången åker Storebro IF till Djursdala. Ankarsrums IS på placeringen framför möter IFK Västervik, och HM IS på nedflyttningsplats, en poäng bakom Storebro, möter tabellfyran Tjust IF FF.

Bäst i IFK Västervik och på planen var Edvin Ringenhag. Plus också till Stefan Johansson och Oskar Åberg.

Vi har sökt ledare för Storebro IF.

Här hittar du den aktuella tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt