Annons:

Rivaliserande grannklubbar ställs mot varandra i avgörande kvalmatch

Hjorted/Totebo och Ankarsrums IS gör upp om en division 5-plats i en avgörande kvalmatch på lördag eftermiddag. Tom Nilsson och Jimmy Svensson spelar i H/T och Daniel Wernersson är tränare i AIS. Foto: Hjorted/Totebo/Jakob Karlsson

Rivaliserande grannklubbar ställs mot varandra i avgörande kvalmatch

Matchen som två lag vill vinna till varje pris är här. På lördag eftermiddag gör grannklubbarna Ankarsrums IS och Hjorted/Totebo upp i en avgörande kvalmatch om vilket lag som spelar i division 5 nästa säsong. 
– En speciell match, men ännu mer speciell för de inbitna i föreningarna, säger H/T:s tränare Jimmy Svensson. 

Annons:

Avståndsmässigt skiljer det endast en dryg mil mellan Ankarsrum och Hjorted och rivaliteten mellan orternas fotbollsföreningar – Ankarsrums IS och Hjorted/Totebo – är stor.

Fram till nu har de två lagen inte mött varandra den här säsongen. 

På lördag möts lagen i årets hetaste lokalderby i kvalet till division 5. Laget som vinner detta kvalmöte på Bruksliden spelar i division 5 2024. 

– Det måste väl ändå vara i toppen för häftigaste matcher i respektive förening. Även om jag kommer utifrån och inte är van vid rivaliteten så känner man av stämningen och hör snacket på träningarna. När lottningen föll sig rätt fanns chansen för en direkt avgörande match. Nu är vi här med en helt avgörande match, säger Hjorted/Totebos spelande tränare Jimmy Svensson. 

"Vi är ett bättre fotbollslag"

Ankarsrums IS spelar för att hålla sig kvar i division 5 och Hjorted/Totebo vill ta klivet upp efter en lyckad säsong i division 6. 

Ankarsrum befinner sig i förarsätet då de besegrade Fliseryds IF förra veckan samtidigt som H/T spelade oavgjort mot dem för två helger sedan. 

Vad talar för att ni ska vinna mot Ankarsrum?

– Jag tycker att det är ett fifty-fifty-läge och tänker att de yttre förutsättningarna med snö, regn och storm kommer påverka. Jag har också hört att planen inte är den bästa så det ställer till det. Ankarsrum har fördelen med att de har vunnit sin match och vi måste vinna. Jag tycker att vi är ett bättre fotbollslag. 

Fredrik Lindström missar den avgörande kvalmatchen då han har opererat sin ena fot.

– Alla andra spelare är tillgängliga. Vi kommer med full trupp och har sju man på bänken. 

"Mer än en division 5-plats som står på spel"

Ankarsrums huvudtränare Daniel Wernersson har en god känsla inför lördagens avgörande match på hemmaplan. 

– Grabbarna är riktigt sugna och söndagens insats var bra för moralen. Det känns som att vi har fått den uppladdning vi behöver. Rivaliteten mellan klubbarna är stor och man kan säga att det är mer än en division 5-plats som står på spel, säger Daniel Wernersson. 

Ankarsrum är i god form efter att ha avslutat serien och inlett kvalet på ett bra sätt. 

– Det som talar för oss är att vi har fått igång vårt spel i de senaste matcherna och slagit Stjärnan, Ariel och Fliseryd. Det är ett par vinster där spelet också har stämt. 

Vad skulle det betyda för AIS att vara kvar i division 5?

– Det skulle betyda jävligt mycket. Det är så stor skillnad på femman och sexan. Visst är det bara en serie men det är ett stort hopp. Det är bra lag hela vägen i division 5 och årets serie var riktigt bra. 

Ankarsrum vilar sig i form

Ankarsrum har efter en träningsledig vecka alla spelare tillgängliga. 

– Alla spelare som har varit skadade och sjuka är tillbaka och redo för spel. Vi har vilat den här veckan då det har varit mycket skavanker och sjukdomar under de sista veckorna plus att det blir mörkt snabbt. Vi bestämde att vi vilar och låter spelarna rehaba och bli friska. Vi får se om det var rätt tänkt, säger Wernersson. 

H/T har genomfört ett träningspass i veckan på sistone och hade nästan 30 (!) spelare på kvällens träningspass. 

– Det blir mörkt direkt och man hinner inte träna i mer än 45–50 minuter. Vi hade 29 man på senaste träningen med några potentiella nyförvärv, säger Svensson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt