H/T KLART FÖR FEMMAN – VANN DRAMAT

Hjorted/Totebo slog Ankarsrum och är tillbaka i division 5. Foto: Privat/Arkiv

Det var upplagt för dramatik på Bruksliden under lördagen. Ankarsrums IS och Hjorted/Totebo IF gjorde upp i en ren final om att vinna kvalgruppen och spela i division 5 2024.

Ankarsrums IS var i förarsätet inför matchen. Förra helgen bortabesegrade man Fliseryd med 4-2. Samma Fliseryd som Hjorted/Totebo spelade 0-0 mot för två helger sedan.

Förutsättningarna var därmed glasklara. Ankarsrum behövde bara spela oavgjort i derbyt för att behålla division 5-existensen.

Hjorted/Totebo däremot behövde vinna. Det var det enda som gällde.

Efter första 45 hade H/T skaffat sig ett dunderläge. Linus Åsberg gjorde 1-0 efter 18 minuter, Jimmy Svensson fyllde på med 2-0 efter 34 spelade och precis före paus satte Melker Holmberg 3-0.

H/T höll undan

Ankarsrum vägrade dock ge sig. Det dröjde innan kontakten kom, men Haidar Abdulkarim reducerade med kvarten kvar. Med bara några minuter kvar att spela hittade Muhaymin Yassin ett 2-3-mål och avslutningen blev dramatisk.

Till slut var det dock H/T som vann matchen och gruppen. Därmed är Hjorted/Totebo tillbaka i division 5.