Annons:

Stort segerjubel i H/T efter kvalframgången:

Hjorted/Totebo är klara för division 5. Foto: Hjorted/Totebo

Stort segerjubel i H/T efter kvalframgången: "Festen blir inte svår"

Hjorted/Totebo avancerar till division 5. Laget vann den avgörande kvalmatchen mot Ankarsrums IS med 3-2.
– Festen blir inte svår, jublar spelande tränaren Jimmy Svensson.

Annons:

För Ankarsrums IS räckte det med en poäng för att säkra sin division 5-existens. För H/T fanns bara seger för att kunna kvittera ut en uppflyttningsbiljett. 

Efter första 45 ledde Hjorted/Totebo med hela 3-0 och hade mer än en halv sko i femman.

– Planen är jättedålig och alldeles gyttjig, så det var svårt. Allt handlar om kamp, men det var jättebra i första halvlek och vi går in med 3-0. Det var en väldigt skön känsla. Jag har ett bra läge i upptakten av andra där jag skjuter i stolpen. Hade vi gjort mål där så hade det sänkt deras moral helt. Men de krigar på bra och vi bjuder på ett mål, säger spelande tränaren Jimmy Svensson.

Ankarsrum reducerade en gång till i slutminuterna, men H/T höll undan. 

– Det blev onödigt spännande, men nu känns det jätteskönt. Jag har varit med om att gå upp en gång och det var lite löst med VFF. Jag hade ingen jättestor roll då, så det räknas knappt. Det här är första gången och det blir så häftigt.

Hur blir festen?

– Den blir inte svår. Vi hade ett stort bortafölje här och har lite bokade grejer i kväll, så det är den lätta delen. Nu har vi gjort den svåra delen.

Vad gör ni att går upp?

– Vi är ett jäkligt bra gäng som har tränat väldigt bra och legat i. Sedan första träningen har vi utvecklats jättemycket och tagit stora steg. Vi har bara förlorat två tävlingsmatcher och varit stabila och haft en bra bredd. 

Blir det en fortsättning för dig?

– Det känns jättespännande, men jag vill alltid kolla av några grejer först med familj och sådär. Jag har trivts superbra och har fått ett förslag som jag snart ska ta ställning till. Jag är jättesugen på att följa med upp i femman. Det kommer bli tuffare, men vi ska spela vårt spel och trycka på där också.

Stor besvikelse

Ankarsrums tränare Daniel Wernersson var förstås mycket besviken efteråt.

– Ett hörnmål är okej, men vi bjuder på 2-0 och 3-0. Det blir jobbigt med 3-0 i halvtid. Vi ger det en bra chans i andra halvlek, men det räcker inte riktigt. Vi har några halvchanser och ett bortdömt för offside. Spelmässigt var det ganska jämnt, men H/T kändes hungrigare. Det får jag ge dem, säger han.

Varför åker ni ur serien?

– Vi har haft en tunn trupp med mycket sjukdomar och skador. Vi hade behövt en större bredd.

Om AIS verkligen åker ned eller kan få en friplats i femman är något oklart.

– Det är en djungel det där och får vi en friplats vore det väl kul, men just nu ser vi det som att vi åkt ut. Vi får väl se sen.

Hur känner du kring att fortsätta?

– Just nu vet jag inte. Det har varit tre tuffa år. Jag var själv fram till augusti och att vara tränare, lagledare och sportchef är ett stort lass att dra själv. Jag har tre ungar där hemma också.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt