Annons:

H/T-tränaren om sylvassa månaden: ”Gjort oss attraktiva och fått god resumé

Jimmy Svensson och hans Hjorted/Totebo har fått in många duktiga spelare under frimånaden och blir att räkna med som nykomling i division 5. Foto: Ossian Mathiasson

H/T-tränaren om sylvassa månaden: ”Gjort oss attraktiva och fått god resumé"

Division 5-nykomlingen Hjorted/Totebo har förstärkt truppen ordentligt under frimånaden. Tränaren Jimmy Svensson är nöjd med truppens utformning och blickar framåt mot ett spännande 2024. 

Annons:

Hjorted/Totebo vann den avgörande kvalmatchen mot Ankarsrums IS i höstas och säkrade avancemang till division 5.

Efter en stark frimånad med sex värvningar från Västerviks FF och en värvning från Ankarsrums IS blir H/T att räkna med även i division 5. Spelarna som ansluter från VFF är Mehmet Tekbas, Fabian Ring, Simon Sandholm, Rasmus Abrahamsson, Ville Grönwall och Albin Kito. Hadi Ammar är nyförvärvet från Ankarsrums IS. 

"Gjort oss attraktiva och fått god resumé"

Huvudtränaren Jimmy Svensson är tillfreds med utformningen av spelartruppen. 

– Jag är supernöjd med att vi har lyckats få ihop det här slagkraftiga laget. För oss skulle det vara en stor grej att vara med och bråka om positiva platser i division 5, säger Jimmy Svensson. 

Vad är förklaringen till att ni har kunnat göra de här spetsvärvningarna?

– Jag skulle säga att vi gör många bra saker, gjort oss attraktiva och fått god resumé. Helt plötsligt vet de vilka H/T är och blir intresserade av oss. Sedan tror jag att det är en kombination av att VFF inte skött sina kort rätt, annars skulle de inte gå ner en division och pendla till Hjorted och Totebo. Det är ett långvarigt missnöje med att det är ett bristande engagemang kring a-lagsfotbollen i VFF. Jag själv kände av det när jag var i VFF och det var anledningen till att jag hoppade av. Jag är inte förvånad över att det har hänt, men jag är förvånad över att det har gått så himla fort, säger Jimmy Svensson och fortsätter: 

– Jag är glad för att VFF får ihop ett lag. Det de behöver göra i år är att se till att hålla sig kvar i division 4. Gör de det så kan de börja bygga upp och lära sig av sina misstag. Det vore så tråkigt om det skulle behöva gå ännu längre ner innan det vänder igen. Ingen mår bra av detta och det finns ingen skadeglädje. 

Vilket nyförvärv är du mest nöjd med?

– Alla spelare blir otroligt bra på sina positioner och jag ser stor nytta med alla spelare som vi har värvat. Det som sticker ut är att vi får in Sandholm (Simon) som är en centerforward. Det är mest jag som har haft rollen där uppe och jag har inte samma kvaliteter som honom. 

Det finns dessutom spelare på minuskontot och spelare som är indisponibla ett bra tag till. 

– Vi sitter med spelare som är långtidsskadade (Fredrik Lindström och Melvin Svensson) och spelare som inte kommer kunna spela fullt i år. Jag vill inte gå in på vilka spelare det är. Vi tappar fyra spelare till VFF (Gustaf Hultgren, Arvid Nachtweij, Gustaf Fridell och Zacharias Kenndal) och två killar som börjar plugga fullt ut. Vi har absolut inte någon orimligt stor trupp som andra påstår. 

Svensson håller två lag som klara favoriter

Jimmy Svensson ser framför sig en tuff och jämn serie och har två solklara seriefavoriter.

– Det känns att det blir en av de tuffare division 5-serierna på otroligt länge när man ser hur mycket alla lag värvar. Jag tycker att IFK Västervik och IFK Tuna ska vara etta och tvåa med sina trupper. De var någon poäng ifrån att gå upp den gångna säsongen och som de har förstärkt i år tycker jag att det är ett misslyckande om någon av dem inte är etta och tvåa. Vilket lag som blir trea handlar om vilket lag som får ihop sin trupp snabbast eftersom det är många nya spelare i alla trupper. 

Kan ni vara med och hota om förstaplatsen?

– Nej, det är inte däråt vi tittar nu. Vi är nykomling och ska se till att bygga en grund och få något att stå på. Västervik och Tuna kommer vara etta och tvåa, men jag skulle inte bli överraskad om vi är med och krigar om en positiv kvalplats. Jag tror att det kommer vara tre-fyra lag som gör upp om den sista positiva kvalplatsen. 

Vad laget kommer ha för målsättning är inte klart än. 

– Vi har upptakt i januari och där kommer vi tillsammans sätta vår målsättning som grupp. VI har gott om spelare och jag tror att jag och ”Hagge” (Robert Hagelin), tillsammans med laget, kan se till att alla får speltid och känner sig delaktiga. Jag blir så trött på att höra att folk är oroliga för att vi ska tappa H/T-andan. Kommentaren om att konkurrens inte längre är bra förstår jag inte överhuvudtaget. Har man konkurrens på rätt sätt är det alltid bra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt