Annons:

Klar seger för Tjust i träningsmatchen mot Västervik

Filippa Karlberg gjorde tre mål för Tjust. Foto: Arkivbild

Klar seger för Tjust i träningsmatchen mot Västervik

Division 1-laget Tjust IF FF vann programenligt träningsmatchen mot division 3-laget Västerviks Damfotboll. 5-0 skrevs siffrorna till.
– Vi får vara jättenöjda med det, säger tränaren Åsa Kongstad.

Annons:

Tjust har sedan tidigare dragit igång träningsmatchandet och på lördagen väntade kommunrivalen Västervik, som är två divisioner längre ned i seriesystemet.

– Vi gör det vi ska och det vi pratade om innan matchen. Vi har pratat mycket försvarsspel och det har handlat om att sätta det oavsett motstånd. Bitvis gör vi det helt okej. Vi för ju spelet och vi hade lite svårare i vårt anfallsspel, men det har vi inte jobbat jättemycket med ännu, säger Åsa Kongstad. 

Hon ansåg ändå att hennes lag stod för en fult godkänd insats. 

– Utifrån det vi jobbat med under några månader gör vi det. Vi vinner med 5-0 och det får vi vara jättenöjda med. Sedan blir det lite svårt med anfallsspelet. Vi har vissa direktiv och ritklinjer, men vi har inte satt det spelet ännu. Vi är i den fasen att det kommer framöver. 

Satte tre bollar i nät

Fredrik Walfredsson, tränare i Västervik, var mycket nöjd med sitt lag insats.

– Vi gör det jättebra. Det skiljer två divisioner, men vi gör det bra försvarsmässigt i 90 minuter. Vi vaskar faktiskt fram lite halvchanser och med tanke på att en del tjejer gör sina första seniormatcher, så är jag jättenöjd. Det finns mycket vi kan ta med oss från det här när vi ska vara mer spelförande, säger han. 

Filippa Karlberg gjorde tre mål och Jennifer Ilhammar samt Lexie Bergström varsitt. Just Bergström berömdes i Tjust tillsammans med Lea Åhman. I Västervik var det svårt att lyfta fram någon enskild prestation.

– Vi gör det jättebra som lag. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt