Annons:

TJUST SNÄPPET VASSARE I DERBYT

Alicia Strand gjorde en stark insats i sin debut för Tjust i dagens derby mot Västervik. Bilder från derbyt kommer senare. Foto: Arkivbild

TJUST SNÄPPET VASSARE I DERBYT

Tjust visade varför laget leder serien i dagens derby mot Västervik. Derbyt på Bökensved slutade 3-1 till Tjust efter 0-0 i paus.
– Det var en rättvis seger, säger tränaren Joakim Krüger.

Annons:

Hela 210 personer såg derbyt och Tjust visade upp ett fint spel med många kombinationer och ett rörligt anfallsspel.

– Vi dominerade kraftigt i första och borde ha lett med två, tre bollar i paus. I andra är det samma spelbild och det var en rättvis seger. Det är alltid svårt med derbyn så det var skönt att vinna.

Edström tvåmålsskytt

Jennifer Ilhammar spräckte nollan i början av andra. Wilma Edström fyllde sedan på med 2-0 innan Vilma Winqvist, ny från Vimmerby, reducerade för Västervik. Direkt efter avgjorde Edström matchen med sitt 3-1-mål för Tjust.

– Vi står upp på ett ganska bra sätt, men Tjust vinner välförtjänt. 3-1 kommer efter en olycklig situation direkt efter vårt mål och då blev det ingen nerv i matchen. Tjust sköter det bra, de är lite mer bollsäkra och vågar hålla i bollen lite mer. Det är väl det som skiljer, de får ett lugn i sitt spel, säger Västerviks tränare Oscar Klein.

I Västervik var målvakten Ellinor Johansson riktigt vass. Även i bortalaget får keepern, Nora Massi, beröm. I Tjust gjorde Alicia Strand, ny från Vimmerby debut.

– Hon gjorde en kanonmatch på mitten och är lugn och trygg med bollen, säger Krüger.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt