Kosovare Asllani fick se Frankrike avgöra från bänken. Foto: Bildbyrån

"Kosse" och Sverige föll tungt i EM-kvalet

1-1 och en stark insats borta mot England i fredags. Sverige såg ut att ta en poäng hemma mot Frankrike, men stornationen avgjorde sent. Kosovare Asllani spelade knappt en timme.

Sverige svarade för en mycket stark prestation mot England på Wembley inför storpublik i fredags. I den mycket tuffa EM-kvalgruppen väntade Frankrike på hemmaplan i kvalets andra match.

Vimmerbydottern Kosovare Asllani hade ett drömläge att ge Sverige ledningen i den första halvleken. Detta efter ett inspel från Filippa Angeldahl.

Men något mål blev det inte – skottet blockerades dock nära mållinjen.

– Det var väldigt nära. Jag blev lite upphakad bakifrån men det var ett bra läge. Tyvärr lyckades de rädda på mållinjen, säger Asllani om situationen till SVT.

"Kosse" utbytt

Kosovare Asllani blev sedan utbytt efter knappt en timmes spel och fick från bänken se Frankrike avgöra. I den 81:a minuten satte Wendie Renard 1-0 för fransyskorna. Hon tryckte in segermålet från nära håll efter att Sverige rensat bort en hörna.

Blågult har nu inlett EM-kvalet med en poäng. Frankrike står på sex poäng och England leder borta mot Irland och kommer ha fyra poäng efter den matchen.