Tjust IF FF vidare i cupen – pressades av division 6-lag

Tjust IF FF är vidare till nästa omgång av Smålandscupen. Men division 6-laget Fårbo FF bjöd på hårt motstånd i kvällens match på Hammarvallen i Loftahammar.

Tjust IF fortsätter sin fina svit. A-laget har hittills inte släppt in ett enda spelmål under pågående försäsong. I kvällens cupmatch hamnade man visserligen i underläge i mitten av den första halvleken, men målet kom till på den bonusstraff som Fårbo då utnyttjade.

Linus Andersson kvitterade sedan (även det på straff) i den första halvleken och med dryga kvarten kvar att spela satte Jakob Eriksson matchavgörande 2-1 efter snyggt samspel med Milan Falk. I slutet av matchen fick gästande Fårbo en spelare utvisad, men trots det tryckte de på i jakten på en kvittering, men Tjust höll undan.

Tjust-tränaren Niklas Andersson var nöjd efter matchen:

– Vi gör en bra match mot ett tufft motstånd. Det här är ett riktigt bra division 6-lag, som jag tror skulle hävda sig bra i femman. De var duktiga, spelade fin fotboll och håller verkligen till i fel division, sa han.

Bäst i hemmalaget var målvakten Falke Rudin, Milan Falk och Jakob Eriksson. Vilket lag Tjust får möta i nästa omgång är ännu inte klart.