Annons:

Så ska Västervik fylla luckan efter klasspelaren – ”Rolig utmaning”

Sara Ströbergs Västerviks Damfotboll siktar mot toppen av division tre. Arkivfoto: Stefan Härnström

Så ska Västervik fylla luckan efter klasspelaren – ”Rolig utmaning”

Västerviks Damfotboll siktar högt inför söndagens premiär i division tre.
– Vi ska absolut ha målet att vara med högt upp och kunna ta en plats i division två, säger tränaren Fredrik Walfredsson.

Annons:

Skyttedrottningen och nyckelspelaren Vilma Winqvist har lämnat för division ett-spel med Tjust IF FF. Lägg därtill att Västerviks Damfotboll har spelat få träningsmatcher och är placerat i en för dem ny serie. Det är inte konstigt att tränaren Fredrik Walfredsson är smått osäker på var han har sitt lag inför söndagens premiärmatch hemma mot Holsby SK.

– Jag känner mig lite oviss på var vi står. Det beror dels på att vi har hamnat i en ny serie och att jag har lite dålig koll på hur kvalitén är i den nya serien. Vi har dessutom fått en del träningsmatcher inställda och inte fått så många matcher som visat var vi befinner oss, säger Fredrik Walfredsson.

Tajtare matcher

I division tre norra kommer Västervik att möta Bankeryds SK B, Fredriksdals BK, Mullsjö IF, Tabergs SK, Tranås FF, Holsby SK, Ölmstads IS, Nässjö FF, FC Vetlanda Dam, Waggeryds IK samt Torpa FF.

– Jag kan tycka att det är lite roligt att slippa åka till Öland den här säsongen. Det är en rolig utmaning att få möta lite nya lag, det ser jag bara som positivt.

Hur ser du på tappet av Vilma Winqvist?

– Vi har tappat lite mål där, det kan vi inte sticka under stol med. Det är klart att det är kännbart att bli av med en spelare som gjort så många mål. Jag hoppas att vi som lag ska gå ihop och jobba ihop oss och kanske vinna med 1-0 istället. Att hon har lämnat betyder rent krasst inte att vi inte ska kunna vinna matcher, men kanske att matcherna blir lite tajtare.

På förlustkontot finns också Lexie Bergström, som även hon lämnat för Tjust. På pluskontot finns spelare som Louise Waerme, som är tillbaka i spel efter ett uppehåll, och Erika Bertilsson.

Tuffa förutsättningar

Fredrik Walfredsson konstaterar att det är kollektivet som ska lyfta Västervik till framgång i år.

– Jag hoppas att vi ska bli ett starkare kollektiv och att alla ska bidra på sitt sätt. Vi ska komma ihop och göra en väldigt bra säsong tillsammans.

Förra året slutade laget tvåa i division tre. Då innebar det inte något vidare spel i form av kval. I år går däremot ettan upp direkt medan tvåan får kvala.

– Serierna ska göras om igen så det är dessutom bara topp fem eller topp sex som får vara kvar i division tre. Framöver ska det bli en division fem också och på sikt kan det förhoppningsvis innebära att det blir jämnare och att lagen hamnar på rätt nivå.

Vad är målsättningen i år?

– Vi har visat de senaste säsongerna att vi är så pass bra att vi ska kunna vara i division två. Vi ska absolut ha målet att vara med högt upp och kunna ta en plats i division två. Sen om det är en målsättning som vi behöver revidera eller inte får vi se när vi fått bättre koll på lagen i serien.

Vill ha revansch

På söndagen väntar alltså premiär mot Holsby.

– Vi mötte Holsby i Toyota Cup och då gjorde vi kanske den minst bra insatsen hittills i år och förlorade. Något annat än revansch går vi inte för nu. Det är ett lag som vi känner att vi i normala fall ska slå, säger Fredrik Walfredsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt