Annons:

  • Tusentals portioner ska serveras – fullt upp under Bullerby Cup

    Rebecca Wetterqvist och Anna Karlsson hjälper till att hålla ordning kring matsalarna. Foto: Stefan Härnström

  • Tusentals portioner ska serveras – fullt upp under Bullerby Cup

    Panadda Svensson har semester, men hoppar in under cupen. Foto: Stefan Härnström

Tusentals portioner ska serveras – fullt upp under Bullerby Cup

Matserveringen är en superviktig del på alla idrottscuper. På Bullerby Cup sker bespisningen på många platser: Astrid Lindgrens skola, gymnasiet, skolorna i Storebro, Södra Vi, Frödinge samt Vimarskolan/idrottshallens matsal. Dagens Vimmerby besökte den sistnämnda för att få veta lite om hur matserveringen på ett jätteevenemang som Bullerby Cup går till.

Annons:

Tre gånger om dagen passerar lagen ingågnarna till sina respektive serveringar. Frukost, lunch samt middag på kvällen. Vanligtvis åker lagen med buss till de olika matsalarna.

Utanför idrottsallen står det fyra KLT-bussar parkerade vid lunchtid på fredagen. Vimmerby IF:s Rebecca Wetterqvist och Anna Karlsson bockar av och släpper in lagen. Deras pass är mellan 11.15 och 14.30 – idag jobbar de under lunchtimmarna.

Stundtals är det stora trapphuset i idrottshallen trångt och fullt av spelare och tränare. Lag blir försenade eller försöker hitta en tidgare lucka för att det inte ska bli för långt mellan frukost och lunch. En tränare frågar Anna om de kan få komma in tidigare just av den anledningen.

Tillsammans med köksansvariga Panadda Svensson fixar de fram en tidigare tid.

– Ni kan komma in 13.10, vi kan inte släppa in fler än vad som är okej om vi måste utrymma vid ett brandlarm, förklarar Anna för tränaren.

Spagetti och köttfärssås favoriten

Efter några minuter är trapphuset tomt igen när Rebecca och Anna släppt in fyra lag. Från matsalen hörs stoj och stim när massor av hungriga Bullerby Cupdeltagare åtgärdar blodsockret och hungern med dagens rätt – fisk.

Panadda Svensson har tid att prata om vad hon och kollegorna i Vimarskolans kök gör under Bullerby Cup:

– I år så har vi 765 barn och ledare som vi serverar i vårt kök. Spaghetti och köttfärssås var det igår (läs: i förrgår), det är barnens favorit. Det är nog absoluta höjdpunkten får man säga för de uppskattar de unga.

Ni serverar även frukost och middag, mellan vilka tider jobbar ni i köken?

– Ja, vi börjar från klockan halv sex och så jobbar vi fram till 22.00. Vissa av oss, vi är ju uppdelade. Man kan välja om man vill köra hela passen eller så delar man upp. Man kanske kör frukost och jobbar fram till 16 – 17, så avlöser man varandra. Det kan vara olika hur mycket man vill jobba.

Hur många är ni här på Vimarskolans kök?

– Vi är tre här i köket och vi jobbar genom kostenheten annars. Nu har vi semester men vi tycker det är jättekul och jobba med fotbollen. Jag är inne på mitt tionde år nu, så det är kul.

Vad är det allra roligaste med att jobba med maten på Bullerby Cup?

– Det är barnen som kommer. Alla våra gäster. För vi fick så bra feedback hela tiden. Det är det som gör så att man vill gärna fortsätta och jobba på Bullerby Cup för vi får så jättebra respons att maten är jättegod. Det uppskattar vi ju.

Annons:

Stefan Härnström

redaktion@dagensvastervik.se

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt