Annons:

IFK Västervik slog kommande seriekollegan Hultsfred med klara 5–2. Foto: Ossian Mathiasson

Styrkebesked av IFK – slog HFK klart: ”Hittade rätt igen”

Efter två raka förluster gjorde IFK Västervik en kanoninsats mot seriekollegan Hultsfreds FK. Det blev en klar 5–2-seger på lördagen.
– Vi hittade tillbaka till det som vi har pratat om, säger tränaren Fredrik Walfredsson.

Annons:

Träningsmatchen mellan de kommande division 4-konkurrenterna IFK Västervik och Hultsfreds FK blev en ensidig historia där IFK tog tag i taktpinnen direkt och dominerade matchen. 

De ledde med 2–0 i halvtid och segersiffrorna skrevs till klara 5–2. Efter 55 minuter ledde IFK med 4–0 innan Hultsfred snyggade till siffrorna. 

– I 70 minuter tycker jag att vi gör det riktigt bra. Vi hittade tillbaka till det som vi har pratat om. Vi hade tålamod och lugn i spelet och hittade rätt i våra positioner. Under de sista 15 minuterna blev det ganska avslaget, säger tränaren Fredrik Walfredsson. 

"Hittade bra kombinationer"

Efter några sämre insatser var dagens insats ett steg i helt rätt riktning. 

– Vi har haft ett par matcher där vi inte har kommit rätt i positionsspelet. Nu var det bättre. Vi hittade bra kombinationer och jag tycker att det är på väg åt rätt håll. Vi hittade rätt igen, säger Walfredsson. 

Anton Westerberg, född 2002, fortsätter att visa gryende form och blev tvåmålsskytt. 

– Han och Tim (Håvestam) är lika gamla, det är två unga killar som är viktiga för vårt lag. Anton är en duktig avslutare som är kvick och hotar i djupled, säger Walfredsson. 

Övriga målskyttar i dagens segermatch var Tim Håvestam, Ayman Hadrous och Joel Kronståhl Karlsson. Hultsfreds målskyttar var William Steinholtz och Meris Hasanbegovic. 

Det var ett brandskattat Hultsfred som åkte till Västervik och gjorde vad de kan.

– Vår idé var att vi skulle låta Västervik ha bollen samtidigt som vi skulle ställa om och kontra. De är skickliga och kommer klara sig bra i division 4. Vi hade en spelare på bänken och jag tycker att vi tog jobbet för varandra Det blev nya positioner för många spelare., säger Jerker Einarsson, tränare i Hultsfred. 

Alla spelare i IFK fick beröm för insatsen. Bäst i HFK var målvakten Viktor Lockström.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt