Annons:

Målspottaren avgjorde premiären på inövad variant

Johannes Bergs nickmål frälste Hammarsgärde i premiären mot Gunnebo. Foto: Ossian Mathiasson

Målspottaren avgjorde premiären på inövad variant

Hammarsgärde BK:s försäsong har varit allt annat än ljus. I dagens premiär slog de till direkt. Johannes Bergs nickmål på en hörna avgjorde mot Gunnebo IF.
– Det var en inövad variant, säger tränaren Lennie Rosén.

Annons:

Dagens division 6-premiär mellan Gunnebo IF och Hammarsgärde BK bjöd ett enda mål. Det kom i 15:e minuten när Fabian Roséns huvud kom in bra i straffområdet och måltjuven Johannes Berg, som är tillbaka i Hammarsgärde efter några säsonger i nu nedlagda Edsbruks IF, tajmade rätt och nickade in 1–0. 

– Det var en variant som vi har tränat på, vi gjorde det så sent som i går på träningen. Hela laget vet hur de ska springa, säger tränaren Lennie Rosén. 

Vad betyder det att ha en spelare som Johannes Berg i laget?

– Massor vill jag påstå. Vi har ett ungt lag där över hälften är födda 2002 och när det kommer in en så pass rutinerad spelare lyfter det hela gruppen, säger Rosén. 

Det var också Hammarsgärde som hade det mesta av spelet i första halvlek innan Gunnebo kom igång bättre efter paus. Gunnebotränaren Markus Harrysson var rätt kritisk till hur hans lag genomförde matchen. 

– Tar vi inte jobbet så räcker vi inte till. I första halvlek tog vi inte jobbet, löpningarna eller kom upp i press för att göra det svårt för dem. De fick slå långa bollar bakom vår backlinje på grund av att vi inte kom in i pressen, säger Markus Harrysson. 

Harrysson hyllade motståndarmålvakten

Efter paus tycker Harrysson att hans Gunnebo gjorde sig förtjänt av ett kvitteringsmål. 

– Vi skapade chanser för att göra tre-fyra mål men deras målvakt räddade dem, han gjorde bland annat en fantastisk dubbelräddning. Vi gör det bra fram till sista tredjedelen men det ville sig inte, säger Harrysson. 

Tränarkollegan i Hammarsgärde, Lennie Rosén, säger så här:

– Jag tycker att vi är bättre i första halvlek. I andra blev det mer kamp. Efteråt var vi i laget rätt överens om att det var en laginsats där vi kämpade för varandra. Gunnebo hade två bra chanser efter paus men vi hade också bra lägen.

Bäst i Gunnebo var Wahid Ebrahimi och kaptenen Dennis Ockhammar. Alla spelare fick beröm i Hammarsgärde. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt