Annons:

Svensson tillbaka som vinnare: ”Visste inte var vi stod”

Kevin Svensson klev in i Överums mittbacksförsvar och gjorde bra ifrån sig mot Hjorted/Totebo. Foto: Ossian Mathiasson

Svensson tillbaka som vinnare: ”Visste inte var vi stod”

Hemvändaren Kevin Svensson blev vinnare i återkomsten i Överums IK. Gårdagskvällens premiär mot Hjorted/Totebo slutade med en 3–2-seger.
– Jag visste inte riktigt var vi stod. Vi hade ändå hyfsad kontroll, säger mittbacken Kevin Svensson.

Annons:

Inte undra på att Kevin Svensson hade svårt att få kläm på vad han skulle förvänta sig av sitt nygamla lag med tanke på att det var hans första match med laget.

– Jag har bara gjort några enstaka träningar med laget och sen direkt in i en premiär. Första matchen är alltid lite ringrostig. Det är också lite ovant så här i början av säsongen när inte planerna är de bästa. Det blir inte så mycket skönlir, säger Kevin Svensson. 

I höstas var Kevin Svensson med när IFK Västervik tog det historiska klivet upp i division 4 och valde för drygt veckor sedan att vända hem till Överum igen. 

"Allt kan hända"

I premiären mot topptippade Hjorted/Totebo på Hjortheden bildade han mittbackspar med Robin Svensson. Överum gick ifrån till 3–0 i andra halvlek innan de släppte in två mål inom loppet av två minuter, vilket ledde till att matchen blev full med spänning. 

– Trots att vi gick ifrån till 3–0 så vet man att allt kan hända. Man har varit med om vändningar förr och vi tappade faktiskt fokus under några minuter där de gjorde två mål. Det var viktigt att vi lyckades resa oss igen, säger Kevin Svensson. 

Hur bra är årets upplaga av Överum? 

– Det är mycket unga grabbar så det finns mycket talang. Får vi spela ihop oss så kan det bli en bra och rolig säsong, säger Svensson. 

Var det givet att gå tillbaka till Överum när du kände att tiden inte räckte till?

– Jag hade bra snack med tränarna i IFK Västervik och de skötte det riktigt bra. Vi får se vad som händer framöver men nu fokuserar jag på Överum. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt