Annons:

VFF-spelaren inför derbyt: ”Ska inte vara snäll mot honom”

Ergest Fasko ser fram emot dagens derby. Foto: Jakob Karlsson

VFF-spelaren inför derbyt: ”Ska inte vara snäll mot honom”

Inför den här säsongen lämnade Ergest Fasko IFK Västervik för ett uppdrag som både tränare och spelare i Västerviks FF. Nu ser han fram emot dagens derby mellan lagen.
– Det är de två bästa lagen i kommunen som möts, det är en fest för hela Västervik, säger Ergest Fasko.

Annons:

Dagens division fyra-match på Bökensved sticker givetvis ut rejält i den lokala fotbollen.

– Båda lagen har startat bra och det är viktigt för fotbollen i hela kommunen. Det här är en match som kommer att vinnas av det laget som visar mest hjärta på planen. Vi vet vilka som är deras bästa spelare och vilka deras svagheter är och det är likadant åt andra hållet, säger Ergest Fasko.

– Jag tycker att vi har den bästa defensiven och det bästa anfallsspelet i serien så det känns jättebra, fortsätter Fasko.

Ändrade sig

Förra säsongen var Ergest Fasko med om att spela upp IFK Västervik i division fyra. Tanken i höstas var att han och Kliton Bakiu skulle spela och träna Västerviks FF den här säsongen. Men bara någon vecka efter att nyheten presenterats ändrade sig Kliton Bakiu och han blev istället kvar i IFK.

Hur blir det att möta honom i dag?

– Det är första gången vi möter varandra och jag ska inte vara snäll mot honom, skrattar Ergest Fasko. Överhuvudtaget så känner spelarna i de båda lagen varandra väl och efter matchen kommer vi säkert att skämta med varandra, men på planen, under 90 minuter, finns det inga sådana känslor.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt