IFK Västervik vidare i cupen – efter jättekross

Ayman Hadrous var en av många målskyttar i storsegern. Foto: Ossian Mathiasson

IFK Västervik är vidare i Hyundai Cup. Detta efter en mäktig kross hemma mot division 6-laget Holsby SK.
Västervik vann med hela 10-1 (2-1).

IFK Västervik fick en fin start på Hyundai Cup-mötet med Holsby SK på onsdagen. IFK Västervik tog ledningen genom Adam Hallberg i den elfte minuten.

Oscar Ring fyllde på med 2-0 på straff i den 39:e.

Holsby hittade dock en reducering kort före paus. Om det skapade viss nerv i matchen? Kanske i halvtid, men i andra halvlek var det extrem skillnad mellan lagen.

Christoffer Sjöblad skickade in 3-1 i den 51:a minuten och det var inledningen på en mäktig maktdemonstration från Västerviks sida.

Tim Håvestam gjorde 4-1, Ayman Hadrous både 5-1 och 6-1, Andreas Olsson ökade på till 7-1, David Mellberg satte 8-1 och Adam Grönqvist gjorde 9-1.

Shikar Said Sulaiman satte punkt för förnedringen med ett 10-1-mål i slutminuterna.

I och med överkörningen är IFK Västervik nu vidare ännu ett steg i cupspelet.

Vi har sökt flera ledare i klubben utan resultat.