Annons:

Johan Sandqvist och Nils Alfonsson var duktiga när IFK Västervik slog Hultsfreds FK. Foto: Simon Henriksson

Westerberg stor hjälte för IFK – vände underläge mot HFK

Underläge 1-0. Då klev unge Anton Westerberg in i handlingarna. Med två mål såg han till att IFK Västervik vände och vann borta mot Hultsfreds FK. – I andra halvlek är vi det klart bättre laget, säger tränaren Fredrik Walfredsson.

Annons:

Jumbon Hultsfreds FK, som är fast förankrat i botten, såg ut att kunna gå till halvtidsvila med en skön 1-0-ledning. Robin Gunnarssons mål såg ut att bli halvlekens enda, men precis före paus utjämnade Anton Westerberg.

– Naturligtvis är det tungt att kvitteringen kommer precis innan halvtidsvilan. Det kändes skönt att vara på väg att gå in till paus med 1-0. Vi ställer till det lite och släpper in mål, säger HFK:s assisterande tränare Alexander Sundqvist.

För IFK Västervik var det förstås omvänt läge.

– Första halvlek var tillknäppt och det var ganska rättvist med oavgjort där. Vi får en psykologiskt viktig kvittering där och i andra halvlek är vi sedan klart bättre. I första halvlek presterade vi inte på en bra nivå men i andra visar vi att vi är bättre än dem, säger Fredrik Walfredsson.

"Rättvist"

Med knappt 20 minuter kvar kom det avgörande målet. Återigen var det Anton Westerberg som var målskytt. Precis som vid kvitteringen stod Kliton Bakiu för assisten.

– Vi skapade en hel del målchanser och det var skönt efter vår måltorka nu ett tag. Jag tycker att segern är helt rättvis till slut.

Något även Alexander Sundqvist höll med om.

– Sett till hur matchen utvecklade sig var det inte orättvist, det vore naivt att säga det. Men vi hade lägen vi kunde ha satt också. Det är tungt för det här är en av flera matcher där vi känner att vi är med. Vi har marginalerna på fel sida, men flyt förtjänar man också.

Sebastian Strömbom berömdes i HFK. Hos IFK Västervik fick Johan Sandqvist, Nils Alfonsson, Anton Westerberg och Kliton Bakiu extraplus. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt