Annons:

Ankarsrum kryssade med en man mindre i över en halvlek

Magnus Larsson räddade en poäng för Överum mot Ankarsrum. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Ankarsrum kryssade med en man mindre i över en halvlek

Kvällens division 6-möte mellan Överums IK och Ankarsrums IS slutade med delad pott, 1–1.
– Surt att vi inte fick med oss mer än en poäng, säger Överums tränare Tobias Petersson.

Annons:

Det var Överum som dikterade villkoren i första halvlek och fick dessutom hjälp på traven när Aleks Shambel Habtu fick rött kort i 39:e minuten.

– Utvisningen är inget att säga något om. Det uppstår tjafs på mittplan och han för sitt huvud mot en motspelare, säger Jonas Östman i Ankarsrum. 

"Fokus på fel saker"

Utvisningen gav inte Överum någon kraft utan det var i stället Jonas Carlsson som satte Ankarsrums ledningsmål i 74:e minuten. Två minuter senare kvitterade Magnus Larsson till 1–1 efter en tilltrasslad situation. 

– Jag är tacksam för den poängen med tanke på att vi fick en utvisning i första halvlek. Överum hade mest i första halvlek då vi valde att backa hem lite mer med tanke på att de har snabba forwards. Vi var närmare segern i andra halvlek, säger Jonas Östman och fortsätter:

– Det var en tuff match där det tilläts mycket hårda dueller. Det är klart att det är känsligt mellan Överum och Ankarsrum men jag har aldrig varit med om sådana här känslor. Vissa stunder blev det fokus på fel saker.

Tobias Petersson, tränare i Överum, var besviken med en poäng i kommunderbyt. 

– Vi dominerade hela matchen och brände för många lägen. När deras spelare fick rött kort gick vi ner i tempo och skapade inte så mycket, säger Tobias Petersson.

Bäst i Överum var André Olofsson, Magnus Larsson och Jakob Ekberg. Hela Ankarsrums lag fick beröm för enormt jobb med en man mindre i över en halvlek. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt