HFK vann toppmötet - nu är avancemanget nära

Caroline Phalén gjorde fem mål och avgjorde toppmötet mellan Hultsfreds FK och Tjust IF BB. Foto: Arkivbild

Nu är seriesegern nära för Hultsfreds FK i damfyran. 6-3-segern mot Tjust IF BB i lördagens toppmöte gör att man nu bara behöver ta tre poäng till under säsongen för att ta hem serien.

Den stora skillnaden mellan lagen var Hultsfreds FK:s Caroline Phalén, som svarade för fem av lagets sex mål och passade fram till det sjätte.

– Om hon inte hade varit med i dag så undrar jag hur det hade gått. Jag är inte nöjd med vår prestation. Vi hade bra tändning inför matchen och gjorde 1-0 redan efter en minut, men sedan började vi strula till det, säger HFK-tränaren Peter Jaldefeldt.

Tjust vände på steken och hade ett tag ledningen med 2-1, men en bit in i den andra halvleken hade Hultsfred vänt tillbaka och ledde då med 4-2.

Tjusts Karolina Axelsson gjorde sitt lags samtliga tre mål, och reduceringen till 4-3 var snyggt värre – en drömträff på en frispark från långt håll.

Hemmalaget tog dock kontroll över matchen och ryckte ifrån till 6-3 innan slutsignalen ljöd.

Tjusts tränare Joakim Krüger, som mönstrade ett renodlat B-lag, var inte allt för nedslagen efter förlusten.
– Jag tycker att vi gör en bra match, men Hultsfred är lite bättre och spetsigare offensivt än vad vi är. Vi har inte heller ambitionerna att gå upp i division tre, utan det känns helt logiskt att HFK tar det klivet, säger han.

Bäst i Hultsfred, vars sjätte mål gjordes av Julia Ingemarsson, var Caroline Phalén, Nathalie Helgesson och Shams Imad Tarabeih.
I Tjust fick Amanda Jansson och 14-åriga målvakten Stina Vahlman Österström extra beröm.