Annons:

Blytung övertidsförlust i streckstriden:

Adam Grönqvist nätade för IFK Västervik som föll i slutminuterna. Foto: Ossian Mathiasson

Blytung övertidsförlust i streckstriden: "Var värda en poäng"

IFK Västervik var på god väg att ta med sig en poäng från bortamatchen mot Bäckseda. En poäng som de var väl värda. Då, i första övertidsminuten, avgjorde hemmalaget.
– Det är tråkigt så klart, men så är fotbollen. Grabbarna kämpar och vi kunde lika gärna vunnit med 2–1, säger tränaren Peter Tirheden efter förlusten.

Annons:

I en tempofattig match var det IFK Västervik som inledde bäst och tog ledningen redan efter tolv minuters spel genom Adam Grönqvist. 

– Utifrån förutsättningarna, med skadefrånvaro och annat, gjorde vi det bra. I dag hade vi väl halva startelvan borta och dessutom bröt Albin Liffner (målvakt) fingret i förra helgens match. Nu står Fabian Norrström, säger Tirheden. 

Efter knappa halvtimmen kvitterade Bäckseda och det resultatet såg länge ut att bli slutgiltigt. Då, i 91:a minuten, kom kallduschen för IFK Västervik. 

– Vi gjorde det ganska bra och var värda en poäng. Det var väl inget av lagen som var bättre än det andra, men de drog det längsta strået, berättar Tirheden. 

"Klart att vi ska klara av det"

Förlusten till trots så ser kontraktsläget förhållandevis ljust ut. IFK har sex poäng, plus bättre målskillnad, ner till IFK Oskarshamn under strecket. 

– Jag hoppades att vi skulle stänga dörren, men så blev det inte. Det är klart att vi ska klara av det. Vi har tre matcher kvar, det är bara att fortsätta. Vi knyter näven och säkrar kontraktet mot Hultsfred nästa helg i stället, avslutar Tirheden. 

Beröm i Västervik till Cristopher Sjöblad, som gjorde det bra matchen igenom.

Viktor Allvin

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt