Annons:

Tungt poängtapp för Ankarsrum trots dominans: ”Ineffektiva i boxen”

Ankarsrum kryssade mot Horn/Hycklinge och nu blir det svårt att vinna division 6. Foto: Pixabay

Tungt poängtapp för Ankarsrum trots dominans: ”Ineffektiva i boxen”

Efter 3–2-segern i seriefinalen mot BK Boston åkte Ankarsrums IS på ett tungt poängtapp mot jumbon Horn/Hycklinge IF. Matchen slutade 1­–1.
– Vi var ineffektiva i boxen och satte inte chanserna, säger tränaren Jonas Östman.

Annons:

Ankarsrum förstörde Bostons chans att i stort sett avgöra division 6 Vimmerby i fredags och tog chansen att öppna upp serien igen. 

Inför dagens match mot Horn/Hycklinge hade Ankarsrum chansen att sätta mer press på Boston men det blev endast en poäng på Stångåvallen.

– Jag är jättenöjd med spelet som vi har. Vi har bollen i 80 av 90 minuter och de slår ifrån sig gång på sång. Vi kom runt på kanterna och Horn-spelarna var helt slut i halvtid. Vi var ineffektiva i boxen och satte inte chanserna. Å andra sidan är det inte lätt att möta ett lag som parkerar nio man i eget straffområde. De hade Emil (Samuelsson) framåt och han är duktig på att ta in bollen, säger tränaren Jonas Östman. 

"Vägde lite för lätt"

Emil Samuelsson satte Horn/Hycklinges 1–0-mål på frispark i 35:e minuten och Robin Thorén Johansson kvitterade strax före halvtid. 

Även om Ankarsrum vaskade fram de bästa chanserna efter paus blev det inga fler mål. I och med detta kryss ligger Ankarsrum två poäng bakom Boston, men då har Boston två matcher mindre spelade. Boston möter Hammarsgärde i eftermiddag och kan då göra ett viktigt ryck i tabelltoppen. 

– Om man tittar i tabellen över hela säsongen så har Boston varit bäst. Det är tungt att tappa två viktiga poäng men vi riktar in oss på kvalet. Vi saknade två duktiga huvudspelare och vägde lite för lätt. Vi hade dock chanser till att avgöra, säger Östman. 

Alla spelare i Ankarsrum fick beröm för en väl genomförd match. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt